Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy

Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1159 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 107 g
Tuky 72 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Med během pečení lehce karamelizuje. Rafinované!

Suroviny

ořechový olej 2 PL
+ na potření
á 125 g, nejlépe v šestiboké krabičce (např. Cabridoux)
med 100 g
lehce nasucho opražené, nahrubo nasekané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
z poloviny citronu
česnek ½ stroužky
nadrobno
ocet 10 ml
estragonový
hořčice dijonská 1 ČL
podélně přepůlená, zbavená jadřince
salát 2 hrsti
frisée
bageta
opečená, k podávání

Postup

1

Předehřejte gril v troubě. Lehce vymažte ořechovým olejem dvě zapékací misky o objemu zhruba 375 ml. Do každé položte po jednom kozím sýru a pokapejte jej polovinou medu. Posypte polovinou ořechů, osolte, opepřete a grilujte, až sýr začne zlátnout. Trvá to asi 8–10 minut.

2

Mezitím na zálivku promíchejte v misce citronovou šťávu, česnek, ocet a hořčici. Za stálého šlehání pomalu přilévejte ořechový olej, aby vznikla emulze. Osolte a opepřete. Škrabkou nakrájejte hrušku na tenké plátky. Promíchejte se salátem frisée a zálivkou. Ihned podávejte s rozpečeným sýrem a opečenou bagetou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...