Med během pečení lehce karamelizuje. Rafinované!
Suroviny
ořechový olej
2
PL
+ na potření
kozí sýr čerstvý
2
ks
á 125 g, nejlépe v šestiboké krabičce (např. Cabridoux)
med
100
g
vlašské ořechy
30
g
lehce nasucho opražené, nahrubo nasekané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
z poloviny citronu
česnek
½
stroužky
nadrobno
ocet
10
ml
estragonový
hořčice dijonská
1
ČL
hruška
1
ks
podélně přepůlená, zbavená jadřince
salát
2
hrsti
frisée
bageta
opečená, k podávání
Postup
1
Předehřejte gril v troubě. Lehce vymažte ořechovým olejem dvě zapékací misky o objemu zhruba 375 ml. Do každé položte po jednom kozím sýru a pokapejte jej polovinou medu. Posypte polovinou ořechů, osolte, opepřete a grilujte, až sýr začne zlátnout. Trvá to asi 8–10 minut.
2
Mezitím na zálivku promíchejte v misce citronovou šťávu, česnek, ocet a hořčici. Za stálého šlehání pomalu přilévejte ořechový olej, aby vznikla emulze. Osolte a opepřete. Škrabkou nakrájejte hrušku na tenké plátky. Promíchejte se salátem frisée a zálivkou. Ihned podávejte s rozpečeným sýrem a opečenou bagetou.