Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy

Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1159 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 107 g
Tuky 72 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Med během pečení lehce karamelizuje. Rafinované!

Související recepty

Suroviny

ořechový olej 2 PL
+ na potření
á 125 g, nejlépe v šestiboké krabičce (např. Cabridoux)
med 100 g
lehce nasucho opražené, nahrubo nasekané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
z poloviny citronu
česnek ½ stroužky
nadrobno
ocet 10 ml
estragonový
hořčice dijonská 1 ČL
podélně přepůlená, zbavená jadřince
salát 2 hrsti
frisée
bageta
opečená, k podávání

Postup

1

Předehřejte gril v troubě. Lehce vymažte ořechovým olejem dvě zapékací misky o objemu zhruba 375 ml. Do každé položte po jednom kozím sýru a pokapejte jej polovinou medu. Posypte polovinou ořechů, osolte, opepřete a grilujte, až sýr začne zlátnout. Trvá to asi 8–10 minut.

2

Mezitím na zálivku promíchejte v misce citronovou šťávu, česnek, ocet a hořčici. Za stálého šlehání pomalu přilévejte ořechový olej, aby vznikla emulze. Osolte a opepřete. Škrabkou nakrájejte hrušku na tenké plátky. Promíchejte se salátem frisée a zálivkou. Ihned podávejte s rozpečeným sýrem a opečenou bagetou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...