Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
3,8 (71x)
12. 7. 2022
Zavařená jablka na štrúdl
Apetit
Zavařená jablka na štrúdl
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
3,8 (71x)

Úroda jablek byla nadmíru štědrá? Připravte se na zimnu a zavařte si jablka na štrúdl. Recept je jednoduchý a rychlý, zvláště máte-li robot se strouhacím nástavcem. Díky zavařeným jablkům pak zvládnete připravit štrúdl v absolutně rekordním čase. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 2–3 sklenice o objemu 500 ml

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 2–3 sklenice o objemu 500 ml

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1140 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • Sacharidy 260 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. KVÍZ: Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(71 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Jablečný štrúdl
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/7

Červencové číslo je tu a to znamená jediné! Prázdniny, slunce, pohodu, vaření pod širým nebem na ohni i rozpáleném grilu, zavařování bohaté letní úrody, kouzlení s čerstvými bylinkami, vychutnávaní dezertů z voňavého, dokonale zralého ovoce i lenošení pod slunečníkem s osvěžujícím koktejlem ve sklence a domácí zmrzlinu na talířku. Na všechno jsme mysleli a sepsali jsme pro vás ty nejlepší recepty, díky nimž prožijete to nejlahodnější léto. K nim jsme přidali poctivou porci rad, tipů a nápadů, které z vás udělají opravdového mistra. Zbrusu nové číslo Apetitu vychází už 22. 6. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Mazurek

Světové velikonoční dezerty: Sladkosti, které voní po skořici, chutnají po pomerančích a vypadají jako umělecké dílo

Velikonoce jsou nejen duchovním vyvrcholením křesťanského kalendáře, ale i svátkem jara, nového života a pochopitelně také dobrého jídla. Sladkosti a dezerty hrají klíčovou roli v oslavách po celém světě. Mnohé z nich v sobě nesou hlubší symboliku, historické souvislosti i kulturní odkazy. Zatímco v České republice si spojujeme Velikonoce s mazancem a jidáši, jinde se servírují mandlové holubice, ozdobené koláče či horké bochánky. Podívejte se s námi na ty nejzajímavější velikonoční dezerty z různých koutů světa.