Jednoduché a rychlé, zvláště máte-li robot se strouhacím nástavcem. Díky zavařeným jablkům pak zvládnete připravit štrúdl v rekordním čase.
Suroviny
jablko
2
kg
Postup
1
Jablka oloupejte, nastrouhejte, vymačkejte z nich šťávu a napěchuj-te je do sklenic. Zavřete a sterilizujte při 80 °C přibližně 20 minut.
TIP REDAKCE
Zavařená jablka jsou skvělá do štrúdlu či kapsiček. Můžete je ale dosladit a použít i do koláčů, buchet, hraběnčiných řezů a dalších receptů. Samozřejmě je lze přimíchat do těsta, třeba na perníkovou buchtu nebo míša řezy. Využijete je také do lívanců, do trhance, hodit se budou i do rýžového nákypu nebo žemlovky…
- Spotřebujte sterilovaná jablka na nepečený jablečný dort. Stačí je krátce povařit, vmíchat pudinkový prášek rozpuštěný ve vodě a uvařit do zhoustnutí. Pak už jen vrstvěte jablečný pudink střídavě s piškoty do dortové formy. Nechte ztuhnout v chladu a podávejte se šlehačkou.