0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zavařená jablka na štrúdl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné Na cca 2–3 sklenice o objemu 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1140 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 260 g
Tuky 0 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a rychlé, zvláště máte-li robot se strouhacím nástavcem. Díky zavařeným jablkům pak zvládnete připravit štrúdl v rekordním čase.

Suroviny

Postup

1

Jablka oloupejte, nastrouhejte, vymačkejte z nich šťávu a napěchuj-te je do sklenic. Zavřete a sterilizujte při 80 °C přibližně 20 minut. 

TIP REDAKCE
Zavařená jablka jsou skvělá do štrúdlu či kapsiček. Můžete je ale dosladit a použít i do koláčů, buchet, hraběnčiných řezů a dalších receptů. Samozřejmě je lze přimíchat do těsta, třeba na perníkovou buchtu nebo míša řezy. Využijete je také do lívanců, do trhance, hodit se budou i do rýžového nákypu nebo žemlovky…

  • Spotřebujte sterilovaná jablka na nepečený jablečný dort. Stačí je krátce povařit, vmíchat pudinkový prášek rozpuštěný ve vodě a uvařit do zhoustnutí. Pak už jen vrstvěte jablečný pudink střídavě s piškoty do dortové formy. Nechte ztuhnout v chladu a podávejte se šlehačkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč