Vyměňte část jablek za hrušky, a uvidíte ten rozdíl. Pořád to bude váš starý dobrý štrúdl, ale jak!
Suroviny
jablko
5
ks
větší
hruška
5
ks
skořice
2
ČL
vanilkový cukr
2
bal
rozinky
4
hrsti
propláchnuté
lískové oříšky
3
hrsti
nahrubo nasekané
listové těsto
1
bal
vejce
1
ks
rozšlehané, na potření
k podávání (nemusí být)
Postup
1
Jablka i hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Poté dužinu nakrájejte na menší, stejně velké kousky a v míse prosypte skořicí a jedním sáčkem vanilinového cukru. Přidejte rozinky i lískové oříšky a zlehka promíchejte.
2
Listové těsto překrojte na dva díly, z každého vyválejte tenký plát a každý z nich naplňte polovinou směsi. Zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova. Vlažný štrúdl nakrájejte na kousky. Podávejte posypané vanilkovým cukrem, případně i se šlehačkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu s hovězím: Tip pro nedělní oběd(4 recepty )
- Dezerty z kavárny(5 receptů )
- Nejlepší náplně do závinů: Jablečná, maková a další tradiční náplně i moderní verze s čokoládou nebo ovocem(24 receptů )
- Upečte si štrúdl, obejdete se hravě i bez listového těsta. Vyzkoušejte tažený, jogurtový nebo pivní(17 receptů )
- 20 neodolatelných moučníků z listového těsta(20 receptů )
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů )