0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
strudl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2663 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 436 g
Tuky 77 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyměňte část jablek za hrušky, a uvidíte ten rozdíl. Pořád to bude váš starý dobrý štrúdl, ale jak!

Suroviny

větší
skořice 2 ČL
vanilkový cukr 2 bal
rozinky 4 hrsti
propláchnuté
lískové oříšky 3 hrsti
nahrubo nasekané
listové těsto 1 bal
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
k podávání (nemusí být)

Postup

1

Jablka i hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Poté dužinu nakrájejte na menší, stejně velké kousky a v míse prosypte skořicí a jedním sáčkem vanilinového cukru. Přidejte rozinky i lískové oříšky a zlehka promíchejte.

2

Listové těsto překrojte na dva díly, z každého vyválejte tenký plát a každý z nich naplňte polovinou směsi. Zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova. Vlažný štrúdl nakrájejte na kousky. Podávejte posypané vanilkovým cukrem, případně i se šlehačkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...