Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
strudl
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 24
Do 20 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2663 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 436 g
Tuky 77 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyměňte část jablek za hrušky, a uvidíte ten rozdíl. Pořád to bude váš starý dobrý štrúdl, ale jak!

Související recepty

Suroviny

větší
rozinky 4 hrsti
propláchnuté
lískové oříšky 3 hrsti
nahrubo nasekané
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
k podávání (nemusí být)

Postup

1

Jablka i hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Poté dužinu nakrájejte na menší, stejně velké kousky a v míse prosypte skořicí a jedním sáčkem vanilinového cukru. Přidejte rozinky i lískové oříšky a zlehka promíchejte.

2

Listové těsto překrojte na dva díly, z každého vyválejte tenký plát a každý z nich naplňte polovinou směsi. Zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova. Vlažný štrúdl nakrájejte na kousky. Podávejte posypané vanilkovým cukrem, případně i se šlehačkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín