Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do 20 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2663 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 436 g
Tuky 77 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyměňte část jablek za hrušky, a uvidíte ten rozdíl. Pořád to bude váš starý dobrý štrúdl, ale jak!

Suroviny

jablka 5 ks
větší
hrušky 5 ks
skořice 2 ČL
vanilkový cukr 2 bal
rozinky 4 hrsti
propláchnuté
lískové oříšky 3 hrsti
nahrubo nasekané
listové těsto 1 bal
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
smetana ke šlehání
k podávání (nemusí být)

1 Jablka i hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Poté dužinu nakrájejte na menší, stejně velké kousky a v míse prosypte skořicí a jedním sáčkem vanilinového cukru. Přidejte rozinky i lískové oříšky a zlehka promíchejte.

2 Listové těsto překrojte na dva díly, z každého vyválejte tenký plát a každý z nich naplňte polovinou směsi. Zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova. Vlažný štrúdl nakrájejte na kousky. Podávejte posypané vanilkovým cukrem, případně i se šlehačkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit