Vyměňte část jablek za hrušky, a uvidíte ten rozdíl. Pořád to bude váš starý dobrý štrúdl, ale jak!
Postup
1
Jablka i hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Poté dužinu nakrájejte na menší, stejně velké kousky a v míse prosypte skořicí a jedním sáčkem vanilinového cukru. Přidejte rozinky i lískové oříšky a zlehka promíchejte.
2
Listové těsto překrojte na dva díly, z každého vyválejte tenký plát a každý z nich naplňte polovinou směsi. Zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova. Vlažný štrúdl nakrájejte na kousky. Podávejte posypané vanilkovým cukrem, případně i se šlehačkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu s hovězím: Tip pro nedělní oběd(4 recepty)
- Dezerty z kavárny(5 receptů)
- 20 neodolatelných moučníků z listového těsta(20 receptů)
- Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky(45 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)