Recepty na jablkový štrúdl
Jablečný štrúdl má původ v Rakousku. Ale dnes se těší popularitě po celém světě. Vyrábí se z tenkého elastického těsta, do kterého se zavine bohatá nádivka z kořeněných jablek, rozinek a oříšků. Slovo „štrúdl“ pochází z německého slova „strudelteig“, což znamená „zamotané těsto“.
...Těsto používané na jablečný štrúdl je tenké a elastické. Vyrábí se natahováním a válením, dokud není téměř tenké jako papír. Tento proces vyžaduje zručnost a trpělivost a často se dědí z generace na generaci. Náplň se obvykle skládá z jablek nakrájených na tenké plátky, smíchaných s cukrem, skořicí a někdy i jiným kořením, jako je muškátový oříšek nebo hřebíček. Rozinky a nasekané ořechy jako vlašské ořechy nebo mandle jsou také běžnými přísadami do nádivky. Směs se poté rozetře na těsto, které se svine do dlouhé tenké trubice a poté se svine do tvaru spirály.
Celý popis