
Zelené kari s rybou
Nejjednodušší a nejrychlejší jídlo, které si ve vánočním shonu můžete uvařit. Hřejivé a přitom lehké, značka ideál!
Ingredience
- 1-2 lžíce zelené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 250 ml zeleninového vývaru
- 4 listy kaffirové limety (nemusí být)
- 600 g filetů z bělomasé pevné ryby
- 2 lžíce rybí omáčky + na dochucení
- hrst lístků koriandru
- 1 dlouhá zelená chilli paprička, nasekaná
- limetka, na klínky
- vařená jasmínová rýže
- pistáciové oříšky
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Rozehřejte pánev, dejte do ní kari pastu a opečte ji do rozvonění, přilijte kokosové mléko, vývar, promíchejte a přiveďte těsně pod bod varu. Vložte kaffirovou limetu a rybu a prohřívejte asi 5 minut. Přilijte rybí omáčku, ochutnejte a případně ji ještě přidejte. Podávejte sypané koriandrem, chilli papričkami a s klínky limety na dochucení. Rýži před podáváním posypte nahrubo nasekanými pistáciemi.
NĚCO NAVÍC
Kupované kari pasty nebývají tak pěkně barevné ani svěží jako ty domácí. Výroba vlastní pasty je přitom tak jednoduchá! Stačí rozmixovat a následně důkladně orestovat: stonky z malého svazku koriandru i s kořínky, 3 stroužky česneku, oloupané, 2cm kousek zázvoru, oloupaný, 1 stéblo citronové trávy, nakrájené najemno, 5 jarních cibulek a 1–2 velké zelené chilli papričky.
Přidat komentář