Nejjednodušší a nejrychlejší jídlo, které si ve vánočním shonu můžete uvařit. Hřejivé a přitom lehké, značka ideál!
Suroviny
1Rozehřejte pánev, dejte do ní kari pastu a opečte ji do rozvonění, přilijte kokosové mléko, vývar, promíchejte a přiveďte těsně pod bod varu. Vložte kafirovou limetu a rybu a prohřívejte asi 5 minut.
2 Přilijte rybí omáčku, ochutnejte a případně ji ještě přidejte. Podávejte sypané koriandrem, chilli papričkami a s klínky limety na dochucení. Rýži před podáváním posypte nahrubo nasekanými pistáciemi.
NĚCO NAVÍC
Kupované kari pasty nebývají tak pěkně barevné ani svěží jako ty domácí. Výroba vlastní pasty je přitom tak jednoduchá! Stačí rozmixovat a následně důkladně orestovat: stonky z malého svazku koriandru i s kořínky, 3 stroužky česneku, oloupané, 2cm kousek zázvoru, oloupaný, 1 stéblo citronové trávy, nakrájené najemno, 5 jarních cibulek a 1–2 velké zelené chilli papričky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů)