Zelené kari s rybou

Zelené kari s rybou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 364 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 50 g
Tuky 8 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjednodušší a nejrychlejší jídlo, které si ve vánočním shonu můžete uvařit. Hřejivé a přitom lehké, značka ideál!

Související recepty

Harira

Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě o...

Suroviny

kari pasta zelená 1 PL
kokosové mléko 400 ml
vývar zeleninový 250 ml
4
kaffirová limeta (nemusí být)
bílá ryba 600 g
pevné
rybí omáčka 2 PL
+ na dochucení
K PODÁVÁNÍ
koriandr hrst
chilli paprička 1 ks
dlouhá, nasekaná
limeta
na klínky
rýže jasmínová
vařená
pistácie

Rozehřejte pánev, dejte do ní kari pastu a opečte ji do rozvonění, přilijte kokosové mléko, vývar, promíchejte a přiveďte těsně pod bod varu. Vložte kaffirovou limetu a rybu a prohřívejte asi 5 minut. Přilijte rybí omáčku, ochutnejte a případně ji ještě přidejte. Podávejte sypané koriandrem, chilli papričkami a s klínky limety na dochucení. Rýži před podáváním posypte nahrubo nasekanými pistáciemi.

NĚCO NAVÍC
Kupované kari pasty nebývají tak pěkně barevné ani svěží jako ty domácí. Výroba vlastní pasty je přitom tak jednoduchá! Stačí rozmixovat a následně důkladně orestovat: stonky z malého svazku koriandru i s kořínky, 3 stroužky česneku, oloupané, 2cm kousek zázvoru, oloupaný, 1 stéblo citronové trávy, nakrájené najemno, 5 jarních cibulek a 1–2 velké zelené chilli papričky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit