Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelené kari s rybou

Zelené kari s rybou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 369 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 50 g
Tuky 8 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjednodušší a nejrychlejší jídlo, které si ve vánočním shonu můžete uvařit. Hřejivé a přitom lehké, značka ideál!

Suroviny

vývar zeleninový 250 ml
listy kafirové limety 4 lístky
bělomasá ryba 600 g
pevné
rybí omáčka 2 PL
+ na dochucení
K PODÁVÁNÍ
koriandr čerstvý 1 hrst
dlouhá, nasekaná
na klínky
rýže vařená
jasmínová
pistácie

Postup

1

Rozehřejte pánev, dejte do ní kari pastu a opečte ji do rozvonění, přilijte kokosové mléko, vývar, promíchejte a přiveďte těsně pod bod varu. Vložte kafirovou limetu a rybu a prohřívejte asi 5 minut.

2

Přilijte rybí omáčku, ochutnejte a případně ji ještě přidejte. Podávejte sypané koriandrem, chilli papričkami a s klínky limety na dochucení. Rýži před podáváním posypte nahrubo nasekanými pistáciemi.

NĚCO NAVÍC
Kupované kari pasty nebývají tak pěkně barevné ani svěží jako ty domácí. Výroba vlastní pasty je přitom tak jednoduchá! Stačí rozmixovat a následně důkladně orestovat: stonky z malého svazku koriandru i s kořínky, 3 stroužky česneku, oloupané, 2cm kousek zázvoru, oloupaný, 1 stéblo citronové trávy, nakrájené najemno, 5 jarních cibulek a 1–2 velké zelené chilli papričky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč