0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kang khew wan neur (hovězí zelené kari)

Zelené hovězí kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kang khew wan neur (hovězí zelené kari)

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1400 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 102 g
Tuky 54 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Thajsku si šéfkuchařka Thanedsorn Keng Polpatana připravovala podle návodu svého tatínka vlastní kokosové mléko z čerstvě natrhaných ořechů; v Česku používá mléko z konzervy.

Suroviny

lilek 100 g
na kostky, pokapaný citronovou šťávou
bambusové výhonky 100 g
paprika červená 1 ks
na větší kousky
chilli paprička 1 ks
na šikmé plátky
fazolky zelené 50 g
ploché, překrájené
kari pasta zelená 1 PL
vývar kuřecí 500 ml
svíčková 400 g
nebo vyzrálý hovězí roštěnec, na tenčí ploché nudličky
rostlinný olej 2 PL
rybí omáčka 4 PL
krupicový cukr 1 PL
bazalka 1 hrst
rýže jasmínová
k podávání

1 Rozpalte prázdný hrnec, vlijte do něj lžíci oleje, a až se zahřeje, osmahněte na něm kari pastu, aby začala uvolňovat vůně. Přidejte několik lžic kokosového mléka a dále míchejte na vyšším plameni, dokud se na povrchu kašičky nezačne objevovat tuk; trvá to asi 2 minuty.

2 Vmíchejte maso, nechte ho zatáhnout a zalijte zbylým kokosovým mlékem a vývarem. Ochuťte rybí omáčkou, cukrem a přiveďte k varu. Vsypte všechnu zeleninu kromě chilli papričky a bazalky a asi 5 minut povařte. Zelenina musí zůstat pevná a křupavá. Stáhněte z ohně a podávejte ozdobené bazalkou, chilli papričkou a s jasmínovou rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč