V Thajsku si šéfkuchařka Thanedsorn Keng Polpatana připravovala podle návodu svého tatínka vlastní kokosové mléko z čerstvě natrhaných ořechů; v Česku používá mléko z konzervy.
Suroviny
Postup
Rozpalte prázdný hrnec, vlijte do něj lžíci oleje, a až se zahřeje, osmahněte na něm kari pastu, aby začala uvolňovat vůně. Přidejte několik lžic kokosového mléka a dále míchejte na vyšším plameni, dokud se na povrchu kašičky nezačne objevovat tuk; trvá to asi 2 minuty.
Vmíchejte maso, nechte ho zatáhnout a zalijte zbylým kokosovým mlékem a vývarem. Ochuťte rybí omáčkou, cukrem a přiveďte k varu. Vsypte všechnu zeleninu kromě chilli papričky a bazalky a asi 5 minut povařte. Zelenina musí zůstat pevná a křupavá. Stáhněte z ohně a podávejte ozdobené bazalkou, chilli papričkou a s jasmínovou rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )