Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kang khew wan neur (hovězí zelené kari)
Zelené hovězí kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kang khew wan neur (hovězí zelené kari)

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1400 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 102 g
Tuky 54 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Thajsku si šéfkuchařka Thanedsorn Keng Polpatana připravovala podle návodu svého tatínka vlastní kokosové mléko z čerstvě natrhaných ořechů; v Česku používá mléko z konzervy.

Suroviny

lilek 100 g
na kostky, pokapaný citronovou šťávou
bambusové výhonky 100 g
na větší kousky
na šikmé plátky
fazolky zelené 50 g
ploché, překrájené
vývar kuřecí 500 ml
nebo vyzrálý hovězí roštěnec, na tenčí ploché nudličky
rostlinný olej 2 PL
rybí omáčka 4 PL
bazalka 1 hrst
rýže jasmínová
k podávání

Postup

1

Rozpalte prázdný hrnec, vlijte do něj lžíci oleje, a až se zahřeje, osmahněte na něm kari pastu, aby začala uvolňovat vůně. Přidejte několik lžic kokosového mléka a dále míchejte na vyšším plameni, dokud se na povrchu kašičky nezačne objevovat tuk; trvá to asi 2 minuty.

2

Vmíchejte maso, nechte ho zatáhnout a zalijte zbylým kokosovým mlékem a vývarem. Ochuťte rybí omáčkou, cukrem a přiveďte k varu. Vsypte všechnu zeleninu kromě chilli papričky a bazalky a asi 5 minut povařte. Zelenina musí zůstat pevná a křupavá. Stáhněte z ohně a podávejte ozdobené bazalkou, chilli papričkou a s jasmínovou rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín