Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajské červené kari + kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa (celkem 4 porce)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1679 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 112 g
Tuky 86 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskové červené kari je plné chuti a jde skvěle dohromady jak s tofu, tak s kuřecím masem. Báječně chutná i jenom se zeleninou. Thajské červené kari jsme připravili ve dvou verzích – jednu porci s tofu pro vegetariána, zbylé tři s kuřecím masem. Ideální recept na rychlé jídlo pro strávníky takového složení.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
hrášek cukrový 2 hrnky
šikmo překrojený napůl
na tenké plátky
na nudličky
listy kafirové limety 6 lístků
(nemusí být)
třtinový cukr 1 PL
tofu 100 g
na kostky
thajská bazalka 1 hrnek
nebo běžná bazalka, natrhaná na kousky
sójová omáčka 2 PL
limetová šťáva 1,5 PL
sůl mořská
řízky, na nudličky
rybí omáčka 2 PL
rýže jasmínová
dušená k podávání

Postup

1

SPOLEČNÝ ZÁKLAD
Rozehřejte olej ve větším rendlíku se silným dnem a míchejte na něm kari pastu 20 sekund, až se rozvoní. Sejměte z ohně a vmíchejte cukrový hrášek, šalotku a papriku, vlijte kokosové mléko, přidejte kaffirové listy (chcete-li), cukr a 250 ml vody. Promíchejte.

2

BEZMASÁ VERZE
Přendejte čtvrtinu kari do jiného rendlíku. Přidejte tofu a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte sójovou omáčku, hrst bazalky a 1 lžičku limetové šťávy. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží.

3

MASOVÁ VERZE
Do zbylého kari dejte kuře a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte zbylou bazalku, 1 lžíci limetové šťávy a rybí omáčku. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín