Thajské červené kari + kuře

Thajské červené kari + kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Snadné Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa (celkem 4 porce)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1382 kcal
Bílkoviny 106 g
Cukr 107 g
Tuky 51 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskové červené kari je plné chuti a jde skvěle dohromady jak s tofu, tak s kuřecím masem. Báječně chutná i jenom se zeleninou.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
kari pasta červená 3 PL
hrášek cukrový 2 hrnky
na proužky
šalotka 2 ks
na tenké plátky
paprika červená 1 ks
na nudličky
kokosové mléko 400 ml
limeta 6 lístků
kaffirová
třtinový cukr 1 PL
tofu 100 g
na kostky
bazalka 1 hrnek
thajská
sójová omáčka 2 PL
limetová šťáva 1.5 PL
sůl mořská
kuřecí stehenní řízky 350 g
na nudličky
rybí omáčka 2 PL
rýže jasmínová
dušená k podávání

SPOLEČNÝ ZÁKLAD

1Rozehřejte olej ve větším rendlíku se silným dnem a míchejte na něm kari pastu 20 sekund, až se rozvoní. Sejměte z ohně a vmíchejte cukrový hrášek, šalotku a papriku, vlijte kokosové mléko, přidejte kaffirové listy (chcete-li), cukr a 250ml vody. Promíchejte.

 

BEZMASÁ VERZE

2Přendejte čtvrtinu kari do jiného rendlíku. Přidejte tofu a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte sójovou omáčku, hrst bazalky a 1 lžičku limetové šťávy. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží.

 

MASOVÁ VERZE

2Do zbylého kari dejte kuře a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte zbylou bazalku, 1 lžíci limetové šťávy a rybí omáčku. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit