Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Thajské červené kari + kuře

Bleskové červené kari je plné chuti a jde skvěle dohromady jak s tofu, tak s kuřecím masem. Pro vegetariánskou verzi se ujistěte, že žádná z přísad neobsahuje krevetovou pastu.

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa (celkem 4 porce)
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odpočinutí
PT10M
Vaření 0:10
Omáčka

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 3 lžíce thajské červené kari pasty
    • 2 hrnky lusků cukrového hrášku, překrojených šikmo napůl
    • 2 velké šalotky, nakrájené na tenké plátky
    • 1 střední červená paprika, nakrájená na nudličky
    • 400 ml kokosového mléka
    • 6 listů kaffirové limety (nemusí být)
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 100 g pevného tofu (extra-firm), nakrájeného na kostky
    • 1 hrnek thajské nebo běžné bazalky, natrhané na kousky
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíce + 1 lžička limetové šťávy
    • mořská sůl
    • 350 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na nudličky
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • mořská sůl
    • dušená jasmínová rýže k podávání

Příprava jídla

SPOLEČNÝ ZÁKLAD

1 Rozehřejte olej ve větším rendlíku se silným dnem a míchejte na něm kari pastu 20 sekund, až se rozvoní. Sejměte z ohně a vmíchejte cukrový hrášek, šalotku a papriku, vlijte kokosové mléko, přidejte kaffirové listy (chcete-li), cukr a 250ml vody. Promíchejte.

VEGETARIÁNSKÁ VERZE

2a Přendejte čtvrtinu kari do jiného rendlíku. Přidejte tofu a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte sójovou omáčku, hrst bazalky a 1 lžičku limetové šťávy. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží.

MASOVÁ VERZE

2b Do zbylého kari dejte kuře a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte zbylou bazalku, 1 lžíci limetové šťávy a rybí omáčku. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Wok s brokolicí a omáčkou z černých fazolí + hovězí steak

Fazolová polévka s kadeřávkem + italské klobásky

Kořeněný dhal z červené čočky + jehněčí maso

Penne alla puttanesca + krevety

Podlehněte kouzlu asijského kari!

REKLAMA

Přidat komentář