0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Thajské červené kari + kuře

Thajské červené kari + kuře

4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Snadné Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa (celkem 4 porce)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1382 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 107 g
Tuky 51 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskové červené kari je plné chuti a jde skvěle dohromady jak s tofu, tak s kuřecím masem. Báječně chutná i jenom se zeleninou.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
kari pasta červená 3 PL
hrášek cukrový 2 hrnky
na proužky
šalotka 2 ks
na tenké plátky
paprika červená 1 ks
na nudličky
kokosové mléko 400 ml
limeta 6 lístků
kaffirová
třtinový cukr 1 PL
tofu 100 g
na kostky
bazalka 1 hrnek
thajská
sójová omáčka 2 PL
limetová šťáva 1,5 PL
sůl mořská
kuřecí stehenní řízky 350 g
na nudličky
rybí omáčka 2 PL
rýže jasmínová
dušená k podávání

Postup

1

SPOLEČNÝ ZÁKLAD
Rozehřejte olej ve větším rendlíku se silným dnem a míchejte na něm kari pastu 20 sekund, až se rozvoní. Sejměte z ohně a vmíchejte cukrový hrášek, šalotku a papriku, vlijte kokosové mléko, přidejte kaffirové listy (chcete-li), cukr a 250ml vody. Promíchejte.

2

BEZMASÁ VERZE
Přendejte čtvrtinu kari do jiného rendlíku. Přidejte tofu a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte sójovou omáčku, hrst bazalky a 1 lžičku limetové šťávy. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží.

3

MASOVÁ VERZE
Do zbylého kari dejte kuře a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte zbylou bazalku, 1 lžíci limetové šťávy a rybí omáčku. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč