Thajské červené kari + kuře

Thajské červené kari + kuře

4 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Snadné Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa (celkem 4 porce)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1382 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 107 g
Tuky 51 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskové červené kari je plné chuti a jde skvěle dohromady jak s tofu, tak s kuřecím masem. Báječně chutná i jenom se zeleninou.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
kari pasta červená 3 PL
hrášek cukrový 2 hrnky
na proužky
šalotka 2 ks
na tenké plátky
paprika červená 1 ks
na nudličky
kokosové mléko 400 ml
limeta 6 lístků
kaffirová
třtinový cukr 1 PL
tofu 100 g
na kostky
bazalka 1 hrnek
thajská
sójová omáčka 2 PL
limetová šťáva 1.5 PL
sůl mořská
kuřecí stehenní řízky 350 g
na nudličky
rybí omáčka 2 PL
rýže jasmínová
dušená k podávání

SPOLEČNÝ ZÁKLAD

1Rozehřejte olej ve větším rendlíku se silným dnem a míchejte na něm kari pastu 20 sekund, až se rozvoní. Sejměte z ohně a vmíchejte cukrový hrášek, šalotku a papriku, vlijte kokosové mléko, přidejte kaffirové listy (chcete-li), cukr a 250ml vody. Promíchejte.

 

BEZMASÁ VERZE

2Přendejte čtvrtinu kari do jiného rendlíku. Přidejte tofu a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte sójovou omáčku, hrst bazalky a 1 lžičku limetové šťávy. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží.

 

MASOVÁ VERZE

2Do zbylého kari dejte kuře a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte zbylou bazalku, 1 lžíci limetové šťávy a rybí omáčku. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit