Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kofty se zelným salátem

Kofty se zelným salátem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2138 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 185 g
Tuky 95 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá souhra řeckých lahůdek, která by neměla chybět při letním posezení s přáteli.

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
nejlépe jehněčí, může ale být i vepřové i drůbeží
vejce 1 ks
prošlehané
strouhanka hrsti
čerstvá
chilli paprička 1 ks
červená, bez semínek, najemno nasekaná
cibule červená 1 ks
nastrouhaná
petrželka svazek
malý, nasekaný
římský kmín 0.5 ČL
hřebíček 2 ks
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
pita
lze nahradit jinými plackami k podávání
jogurt
řecký, lze nahradit zakysanou smetanou, k podávání
Na zelný salát
vinný ocet červený 3 PL
cukr 2 PL
přírodní
zelí červené 0.5
nakrájené

1 Na zelný salát zahřejte v rendlíčku ocet s cukrem, aby se cukr rozpustil. Pak se směsí smíchejte zelí, pořádně osolte a opepřete. Dejte na 20 minut stát, vždy po pěti minutách promíchejte.

2 Na kofty smíchejte zbývající suroviny kromě pity a jogurtu – pokud použijete polotovar, vynechte sůl a pepř. Pořádně zpracujte rukama. Vytvarujte dvanáct kuliček a nabodněte je na špejle (namočené předtím na dvacet minut do vody) a vytvarujte do šišek. Pokud spěcháte nebo nemáte špejle, stačí, když vytvarujete šišky. Pečte je deset minut na grilu, pod grilem, v troubě nebo na pánvi, aby zhnědly a propekly se. Podávejte se zelím, pitou a jogurtem.

 

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit