Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kofty se zelným salátem

Kofty se zelným salátem

4.7/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2223 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 203 g
Tuky 95 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá souhra řeckých lahůdek, která by neměla chybět při letním posezení s přáteli.

Suroviny

nejlépe jehněčí, může ale být i vepřové i drůbeží
vejce 1 ks
prošlehané
strouhanka 1 hrsti
čerstvá
červená, bez semínek, najemno nasekaná
nastrouhaná
petrželka 1 svazek
malý, nasekaný
římský kmín ½ ČL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
lze nahradit jinými plackami k podávání
řecký, lze nahradit zakysanou smetanou, k podávání
Na zelný salát
vinný ocet červený 3 PL
hnědý cukr 2 PL
nakrájené

Postup

1

Na zelný salát zahřejte v rendlíčku ocet s cukrem, aby se cukr rozpustil. Pak se směsí smíchejte zelí, pořádně osolte a opepřete. Dejte na 20 minut stát, vždy po pěti minutách promíchejte.

2

Na kofty smíchejte zbývající suroviny kromě pity a jogurtu – pokud použijete polotovar, vynechte sůl a pepř. Pořádně zpracujte rukama.

3

Vytvarujte dvanáct kuliček a nabodněte je na špejle (namočené předtím na dvacet minut do vody) a vytvarujte do šišek. Pokud spěcháte nebo nemáte špejle, stačí, když vytvarujete šišky.

4

Pečte je deset minut na grilu, pod grilem, v troubě nebo na pánvi, aby zhnědly a propekly se. Podávejte se zelím, pitou a jogurtem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín