Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kofty se zelným salátem

Kofty se zelným salátem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2138 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 185 g
Tuky 95 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá souhra řeckých lahůdek, která by neměla chybět při letním posezení s přáteli.

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
nejlépe jehněčí, může ale být i vepřové i drůbeží
vejce 1 ks
prošlehané
strouhanka hrsti
čerstvá
chilli paprička 1 ks
červená, bez semínek, najemno nasekaná
cibule červená 1 ks
nastrouhaná
petrželka svazek
malý, nasekaný
římský kmín 0.5 ČL
hřebíček 2 ks
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
pita
lze nahradit jinými plackami k podávání
jogurt
řecký, lze nahradit zakysanou smetanou, k podávání
Na zelný salát
vinný ocet červený 3 PL
cukr 2 PL
přírodní
zelí červené 0.5
nakrájené

1 Na zelný salát zahřejte v rendlíčku ocet s cukrem, aby se cukr rozpustil. Pak se směsí smíchejte zelí, pořádně osolte a opepřete. Dejte na 20 minut stát, vždy po pěti minutách promíchejte.

2 Na kofty smíchejte zbývající suroviny kromě pity a jogurtu – pokud použijete polotovar, vynechte sůl a pepř. Pořádně zpracujte rukama. Vytvarujte dvanáct kuliček a nabodněte je na špejle (namočené předtím na dvacet minut do vody) a vytvarujte do šišek. Pokud spěcháte nebo nemáte špejle, stačí, když vytvarujete šišky. Pečte je deset minut na grilu, pod grilem, v troubě nebo na pánvi, aby zhnědly a propekly se. Podávejte se zelím, pitou a jogurtem.

 

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit