0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí paličky a salát coleslaw
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 34
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 492 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 20 g
Tuky 44 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický salát, který se objevuje v mnoha různých verzích. My ho máme nejradši v téhle originální americké podobě!

Suroviny

zelí bílé 0.5
mrkev 1 ks
cibule 1 ks
malá, nadrobno
řapíkatý celer 2 snítky
majonéza 4 PL
citronová štáva
z půlky citronu
sůl
pepř

Postup

1

Najemno nakrouhejte ½ hlávky zelí a jednu mrkev.

2

Přidejte nadrobno nakrájenou 1 malou cibuli a 2 řapíky celeru.

3

Smíchejte se 4 lžícemi majonézy, šťávou z ½ citronu a podle chuti osolte a opepřete.

Související články

Zelný salát coleslaw 5x jinak
  • Zajímavosti

Zelný salát coleslaw 5x jinak

Salát známý spíše z Anglie a USA má kořeny v Nizozemí. Nejčastěji se podává k masu. Vedle klasického zelí, mrkve a majónézy jej lze s pomocí dalších surovin zajímavě obměňovat. Můžete si jej tak vychutnat s jogurtem, celerem nebo dokonce...
Jak nakupovat zelí
  • Tipy a triky

Jak nakupovat zelí

Rozhodli jste se připravit k vepřové pečeni sladkokyselé dušené zelí? I když máte skvělý rodinný recept, nezapomeňte, že vše začíná výběrem té správné hlávky. Poradíme vám, na co si dát pozor.    ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Anonym

salát je výborný, ke kuřeti perfektní, jen dávám asi o dvě lžíce víc majonézy

Anonym

Já dávám místo majonézy zakysanou smetanu, kterou ještě trochu přisladím, aby to bylo takové sladkokyselé.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit