Vařená sladce kořenitá petržel a čerstvá žinčice dodají jemnému knedlíku velmi příjemnou chuť.
Suroviny
housky
6
ks
okrájená kůrka
žloutek
1
ks
máslo
60
g
100
g
kořenová petržel lze nahradit pastinákem
100
ml
žinčice tradiční slovenský nápoj z ovčího mléka podobný kefíru
šalotka
1
ks
nadrobno
kajenský pepř
1
špetka
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
sůl
Postup
1
Bílé středy housky nakrájejte na malé kostky a nechte usušit. Petržel překrájejte na kousky, uvařte doměkka a propasírujte do mísy k housce. Šalotku zpěňte na másle a přidejte k pečivu s petrželí.
2
Směs lehce osolte, ochuťte trochou kajenského pepře a muškátového ořechu. Vmíchejte žloutek a žinčici tak, aby vznikla kompaktní hmota. Vytvarujte 8 kulatých knedlíků a vařte je v páře 12 minut. Podávejte k plněným paprikám.