Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2592 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 277 g
Tuky 100 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařená sladce kořenitá petržel a čerstvá žinčice dodají jemnému knedlíku velmi příjemnou chuť.

Související recepty

Suroviny

housky 6 ks
okrájená kůrka
100 g
kořenová petržel lze nahradit pastinákem
100 ml
žinčice tradiční slovenský nápoj z ovčího mléka podobný kefíru
nadrobno
kajenský pepř 1 špetka
strouhaný
sůl

Postup

1

Bílé středy housky nakrájejte na malé kostky a nechte usušit. Petržel překrájejte na kousky, uvařte doměkka a propasírujte do mísy k housce. Šalotku zpěňte na másle a přidejte k pečivu s petrželí.

2

Směs lehce osolte, ochuťte trochou kajenského pepře a muškátového ořechu. Vmíchejte žloutek a žinčici tak, aby vznikla kompaktní hmota. Vytvarujte 8 kulatých knedlíků a vařte je v páře 12 minut. Podávejte k plněným paprikám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...