Žinčicový knedlík

Žinčicový knedlík

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2592 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 277 g
Tuky 100 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařená sladce kořenitá petržel a čerstvá žinčice dodají jemnému knedlíku velmi příjemnou chuť.

Související recepty

Suroviny

housky 6 ks
okrájená kůrka
žloutek 1 ks
máslo 60 g
100 g
kořenová petržel lze nahradit pastinákem
100 ml
žinčice tradiční slovenský nápoj z ovčího mléka podobný kefíru
šalotka 1 ks
nadrobno
kajenský pepř 1 špetka
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
sůl

1 Bílé středy housky nakrájejte na malé kostky a nechte usušit. Petržel překrájejte na kousky, uvařte doměkka a propasírujte do mísy k housce. Šalotku zpěňte na másle a přidejte k pečivu s petrželí.

2 Směs lehce osolte, ochuťte trochou kajenského pepře a muškátového ořechu. Vmíchejte žloutek a žinčici tak, aby vznikla kompaktní hmota. Vytvarujte 8 kulatých knedlíků a vařte je v páře 12 minut. Podávejte k plněným paprikám.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit