Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žinčicový knedlík

Vařená sladce kořenitá petržel a čerstvá žinčice dodají jemnému knedlíku velmi příjemnou chuť.

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT12M
Vaření 0:12
Česká

Ingredience

    • 6 housek, okrájená kůrka
    • 1 žloutek
    • 60 g másla
    • 100 g kořenové petržele či pastináku
    • 100 ml žinčice (tradiční slovenský nápoj z ovčího mléka podobný kefíru)
    • 1 střední šalotka, nakrájená nadrobno
    • špetka kajenského pepře
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • sůl

Příprava jídla

1 Bílé středy housky nakrájejte na malé kostky a nechte usušit. Petržel překrájejte na kousky, uvařte doměkka a propasírujte do mísy k housce. Šalotku zpěňte na másle a přidejte k pečivu s petrželí.

2 Směs lehce osolte, ochuťte trochou kajenského pepře a muškátového ořechu. Vmíchejte žloutek a žinčici tak, aby vznikla kompaktní hmota. Vytvarujte 8 kulatých knedlíků a vařte je v páře 12 minut. Podávejte k plněným paprikám.

Plněné papriky

České suroviny upravené s citem vytvářejí dokonalou harmonii.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarůžky v libečkovém pestu

Plněné papriky

Linecké koláčky s brusinkovou náplní

REKLAMA

Přidat komentář