0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linecké koláčky s brusinkovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3733 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 279 g
Tuky 230 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle koláček vás dostane svojí křehkou a nadýchanou pokrývkou plnou mandlí, jejíž sladkost skvěle vyvažují natrpklé brusinky. Dokonalé!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 175 g
moučkový cukr 50 g
máslo 100 g
žloutek 2 ks
citronová kůra
trocha, nastouhaná
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
Na náplň
krupicový cukr 75 g
mandle plátky 150 g
čerstvé nebo mražené

1 Z mouky, cukru, másla, žloutků, citronové kůry a kypřicího prášku vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte ho půl hodiny odpočívat v lednici. Potom těsto vyválejte na plát, vykrojte z něj kulatou formičkou o průměru 12 cm čtyři koláčky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

2 Bílky s cukrem vyšlehejte na pevný sníh a vmíchejte do něj polovinu mandlových lupínků a brusinky. Jakmile těsto začne zlátnout, vyjměte plech z trouby a snižte teplotu na 150 °C. Na koláčky naneste lžící sníh s brusinkami, povrch posypte zbylými mandlemi a dopečte dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Koláčky můžete péct i ve formičkách: vykrojeným těstem vyložte nejlépe kameninové a předem vymazané formičky, ve kterých můžete koláčky i podávat. Náplň je skvělá také s rybízem nebo nadrobno pokrájenými rynglemi promíchanými s trochou citronové šťávy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...