Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linecké koláčky s brusinkovou náplní

Tenhle koláček vás dostane svojí křehkou a nadýchanou pokrývkou plnou mandlí, jejíž sladkost skvěle vyvažují natrpklé brusinky. Dokonalé!

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT20M
Pečení 0:20
Koláč Česká

Ingredience

    • 175 g hladké mouky
    • 50 g moučkového cukru
    • 100 g másla
    • 2 žloutky
    • trocha nastrouhané citronové kůry
    • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

    NA NÁPLŇ

    • 2 bílky
    • 75 g krupicového cukru
    • 150 mandlových lupínků (plátků)
    • 130 g brusinek, čerstvých nebo mražených

Příprava jídla

1 Z mouky, cukru, másla, žloutků, citronové kůry a kypřicího prášku vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte ho půl hodiny odpočívat v lednici. Potom těsto vyválejte na plát, vykrojte z něj kulatou formičkou o průměru 12 cm čtyři koláčky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

2 Bílky s cukrem vyšlehejte na pevný sníh a vmíchejte do něj polovinu mandlových lupínků a brusinky. Jakmile těsto začne zlátnout, vyjměte plech z trouby a snižte teplotu na 150 °C. Na koláčky naneste lžící sníh s brusinkami, povrch posypte zbylými mandlemi a dopečte dozlatova.

NĚCO NAVÍC Koláčky můžete péct i ve formičkách: vykrojeným těstem vyložte nejlépe kameninové a předem vymazané formičky, ve kterých můžete koláčky i podávat. Náplň je skvělá také s rybízem nebo nadrobno pokrájenými rynglemi promíchanými s trochou citronové šťávy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarůžky v libečkovém pestu

Plněné papriky

Žinčicový knedlík

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

REKLAMA

Přidat komentář