Tenhle koláček vás dostane svojí křehkou a nadýchanou pokrývkou plnou mandlí, jejíž sladkost skvěle vyvažují natrpklé brusinky. Dokonalé!
Suroviny
Postup
Z mouky, cukru, másla, žloutků, citronové kůry a kypřicího prášku vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte ho půl hodiny odpočívat v lednici. Potom těsto vyválejte na plát, vykrojte z něj kulatou formičkou o průměru 12 cm čtyři koláčky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C.
Bílky s cukrem vyšlehejte na pevný sníh a vmíchejte do něj polovinu mandlových lupínků a brusinky. Jakmile těsto začne zlátnout, vyjměte plech z trouby a snižte teplotu na 150 °C. Na koláčky naneste lžící sníh s brusinkami, povrch posypte zbylými mandlemi a dopečte dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Koláčky můžete péct i ve formičkách: vykrojeným těstem vyložte nejlépe kameninové a předem vymazané formičky, ve kterých můžete koláčky i podávat. Náplň je skvělá také s rybízem nebo nadrobno pokrájenými rynglemi promíchanými s trochou citronové šťávy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.(24 receptů )