Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Linecké koláčky s brusinkovou náplní

Linecké koláčky s brusinkovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Linecké koláčky s brusinkovou náplní

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3733 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 279 g
Tuky 230 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle koláček vás dostane svojí křehkou a nadýchanou pokrývkou plnou mandlí, jejíž sladkost skvěle vyvažují natrpklé brusinky. Dokonalé!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 175 g
moučkový cukr 50 g
máslo 100 g
žloutek 2 ks
citronová kůra
trocha, nastouhaná
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
Na náplň
bílek 2 ks
krupicový cukr 75 g
mandle plátky 150 g
brusinky 130 g
čerstvé nebo mražené

1 Z mouky, cukru, másla, žloutků, citronové kůry a kypřicího prášku vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte ho půl hodiny odpočívat v lednici. Potom těsto vyválejte na plát, vykrojte z něj kulatou formičkou o průměru 12 cm čtyři koláčky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

2 Bílky s cukrem vyšlehejte na pevný sníh a vmíchejte do něj polovinu mandlových lupínků a brusinky. Jakmile těsto začne zlátnout, vyjměte plech z trouby a snižte teplotu na 150 °C. Na koláčky naneste lžící sníh s brusinkami, povrch posypte zbylými mandlemi a dopečte dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Koláčky můžete péct i ve formičkách: vykrojeným těstem vyložte nejlépe kameninové a předem vymazané formičky, ve kterých můžete koláčky i podávat. Náplň je skvělá také s rybízem nebo nadrobno pokrájenými rynglemi promíchanými s trochou citronové šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit