Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Netradiční plněné papriky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3767 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 146 g
Tuky 260 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

České suroviny upravené s citem vytvářejí dokonalou harmonii.

Suroviny

selečí
nebo ořez
nebo ořez
housky 2 ks
menší, nadrobno
máslo 100 g
petrželka 10 g
hladkolistá
žloutek 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek
mouka pšeničná hladká 10 g
mléko 200 ml
voda
nebo vývar na podlití
mrkev 40 g
najemno nastrouhaná
citronová šťáva
na dochucení

Postup

1

Všechno maso očistěte, nakrájejte na kousky a osolte a opepřete.

2

Cibuli osmahněte na lžíci másla, přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne.

3

Mezitím okrájejte kůrku z housek, namočte střídku ve smetaně, lehce vymačkejte a pak ochuťte špetkou muškátového oříšku.

4

Přidejte k masu a společně umelte na masovém mlýnku a pak vymíchejte s jedním žloutkem a nasekanou petrželovou natí.

5

Rozpalte troubu na 200°C a na mřížku vložte jednu celou papriku. Pečte asi 10 minut, dokud se na ní neudělají tmavé puchýřky. Vyjměte ji z trouby, zakryjte v misce fólií.

6

Po chvíli ji vyjměte, oloupejte a odstraňte z ní semeník. Dužinu nadrobno nasekejte a odložte stranou. Troubu ztlumte na 180°C.

7

Ze zbylých čtyř paprik seřízněte konce u stopky a odstraňte semeníky. Naplňte je masovou směsí, naskládejte do zapékací misky, podlijte vodou či vývarem a pečte doměkka, trvá to 30–40 minut, podle velikosti paprik.

8

Zbylé máslo a mouku zpěňte a umíchejte světlou jíšku.

9

Zalijte ji mlékem a výpekem z paprik, rozmíchejte, přidejte jemně nastrouhanou mrkev, osolte a 15–20 minut povařte.

10

Omáčku rozmixujte, dochuťte citronem nebo převařeným octem, solí a pepřem. Odstavte z ohně, vmíchejte žloutek a nasekanou papriku.

11

Podávejte s pečenými paprikami a nejlépe s žinčicovým knedlíkem.

NĚCO NAVÍC
Zbude-li vám trochu masové náplně, vytvarujte z ní kuličky či placičky a upečte je v pekáčku s paprikami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč