Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Netradiční plněné papriky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.7/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3767 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 146 g
Tuky 260 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

České suroviny upravené s citem vytvářejí dokonalou harmonii.

Suroviny

selečí
nebo ořez
nebo ořez
housky 2 ks
menší, nadrobno
máslo 100 g
petrželka 10 g
hladkolistá
sůl
pepř
čerstvě mletý
mléko 200 ml
voda
nebo vývar na podlití
mrkev 40 g
najemno nastrouhaná
na dochucení

Postup

1

Všechno maso očistěte, nakrájejte na kousky a osolte a opepřete.

2

Cibuli osmahněte na lžíci másla, přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne.

3

Mezitím okrájejte kůrku z housek, namočte střídku ve smetaně, lehce vymačkejte a pak ochuťte špetkou muškátového oříšku.

4

Přidejte k masu a společně umelte na masovém mlýnku a pak vymíchejte s jedním žloutkem a nasekanou petrželovou natí.

5

Rozpalte troubu na 200°C a na mřížku vložte jednu celou papriku. Pečte asi 10 minut, dokud se na ní neudělají tmavé puchýřky. Vyjměte ji z trouby, zakryjte v misce fólií.

6

Po chvíli ji vyjměte, oloupejte a odstraňte z ní semeník. Dužinu nadrobno nasekejte a odložte stranou. Troubu ztlumte na 180°C.

7

Ze zbylých čtyř paprik seřízněte konce u stopky a odstraňte semeníky. Naplňte je masovou směsí, naskládejte do zapékací misky, podlijte vodou či vývarem a pečte doměkka, trvá to 30–40 minut, podle velikosti paprik.

8

Zbylé máslo a mouku zpěňte a umíchejte světlou jíšku.

9

Zalijte ji mlékem a výpekem z paprik, rozmíchejte, přidejte jemně nastrouhanou mrkev, osolte a 15–20 minut povařte.

10

Omáčku rozmixujte, dochuťte citronem nebo převařeným octem, solí a pepřem. Odstavte z ohně, vmíchejte žloutek a nasekanou papriku.

11

Podávejte s pečenými paprikami a nejlépe s žinčicovým knedlíkem.

NĚCO NAVÍC
Zbude-li vám trochu masové náplně, vytvarujte z ní kuličky či placičky a upečte je v pekáčku s paprikami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...