0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Netradiční plněné papriky

Netradiční plněné papriky

1 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3299 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 146 g
Tuky 225 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

České suroviny upravené s citem vytvářejí dokonalou harmonii.

Suroviny

paprika 5 ks
kápie, velké, špičaté, červené
200 g
selečí bok lze nahradit ořezem
jehněčí plec 200 g
lze nahradit ořezem
hovězí maso 200 g
lze nahradit ořezem
housky 2 ks
smetana ke šlehání 60 ml
cibule 1 ks
menší, nadrobno
máslo 100 g
petrželka 10 g
hladkolistá
žloutek 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek
mouka pšeničná hladká 10 g
mléko 200 ml
voda
lze nahradit vývarem, na podlití paprik
mrkev 40 g
nastrouhaná na velmi jemno
citronová štáva
na dochucení

Postup

1

Všechno maso očistěte, nakrájejte na kousky a osolte a opepřete.

2

Cibuli osmahněte na lžíci másla, přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne.

3

Mezitím okrájejte kůrku z housek, namočte střídku ve smetaně, lehce vymačkejte a pak ochuťte špetkou muškátového oříšku.

4

Přidejte k masu a společně umelte na masovém mlýnku a pak vymíchejte s jedním žloutkem a nasekanou petrželovou natí.

5

Rozpalte troubu na 200°C a na mřížku vložte jednu celou papriku. Pečte asi 10 minut, dokud se na ní neudělají tmavé puchýřky. Vyjměte ji z trouby, zakryjte v misce fólií.

6

Po chvíli ji vyjměte, oloupejte a odstraňte z ní semeník. Dužinu nadrobno nasekejte a odložte stranou. Troubu ztlumte na 180°C.

7

Ze zbylých čtyř paprik seřízněte konce u stopky a odstraňte semeníky. Naplňte je masovou směsí, naskládejte do zapékací misky, podlijte vodou či vývarem a pečte doměkka, trvá to 30–40 minut, podle velikosti paprik.

8

Zbylé máslo a mouku zpěňte a umíchejte světlou jíšku.

9

Zalijte ji mlékem a výpekem z paprik, rozmíchejte, přidejte jemně nastrouhanou mrkev, osolte a 15–20 minut povařte.

10

Omáčku rozmixujte, dochuťte citronem nebo převařeným octem, solí a pepřem. Odstavte z ohně, vmíchejte žloutek a nasekanou papriku.

11

Podávejte s pečenými paprikami a nejlépe s žinčicovým knedlíkem.

NĚCO NAVÍC
Zbude-li vám trochu masové náplně, vytvarujte z ní kuličky či placičky a upečte je v pekáčku s paprikami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit