Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené krevety s klíčky

Za deset minut jíte!
Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 5 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce oleje
    • 100 g vařených krevet
    • asi 5cm kousek zázvoru, opláchnutý a nastrouhaný (není nutné ho loupat)
    • pořádná hrst velkých klíčků (mungo big nebo cizrnových)
    • 4 jarní cibulky, pokrájené
    • 4 vejce, prošlehaná vidličkou
    • 1 lžíce sójové omáčky + trocha navíc

Příprava jídla

1.  Rozpalte olej ve woku či pánvi a půl minu­ty prudce smažte krevety, aby chytly bar­vu. Při­­syp­te zázvor, klíčky a půl cibulek, pečte třicet vteřin, snižte plamen a na kraj pánve rozklepněte vejce.

2.  Až vejce ztuhnou, promíchejte je s ostatními surovinami. Přidejte sójovou omáčku a nechte ji pár vteřin prskat. Podávejte se zbytkem cibulky a dochuťte sójovou omáčkou.

Sytější vegetariánská varianta
Místo krevet použijte tofu. Ještě před ním a klíčky v pánvi zprudka osmažte 200 g hub. Než se dodělají vajíčka, přidejte do směsi 200 g studené vařené rýže.

Kouzelná přísada:

Balené klíčky mungo big koupíte třeba v Delvitě, 250 g/27 Kč. Můžete si je také nechat naklíčit doma na speci­ální keramické misce (prodává Albio za 249 Kč).
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.15

Přidat komentář