0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevety s uzenou solí

Krevety s uzenou solí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevety s uzenou solí

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1640 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 143 g
Tuky 60 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uzená sůl dodá známému receptu nový náboj a limeta místo citronu zase šmrnc.

Suroviny

chilli paprička 15 g
ancho, sušená, nadrobno
sůl vločková 1 ČL
uzená + k podávání
pepř barevný ¾ ČL
kuličky
česnek 2 stroužky
podrcené
limetová kůra ½ PL
najemno
limetová šťáva 60 ml
+ k podávání
krevety 500 g
velké, syrové, nevyloupané
linguine 200 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
olivový olej panenský 30 ml
majonéza 2 PL
ochucená drceným česnekem podle chuti
koriandr čerstvý snítek
na ozdobení

1 Ve vhodném přístroji semelte nebo v hmoždíři utlučte chilli, 1/2 lžičky soli a pepř nahrubo. Polovinu směsi nasypte do mísy, přidejte česnek, limetovou kůru, šťávu a krevety a promíchejte, aby se obalily směsí. Zakryjte a nechte v chladničce 30 minut marinovat.

2 Mezitím dejte vařit spoustu osolené vody a uvařte těstoviny podle návodu na obalu – dejte je vařit tak, abyste měli hotové krevety a těstoviny podávali okamžitě po slití.

3 Ve velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej na silném ohni. Z krevet slijte přebytečnou tekutinu a opékejte je 6–8 minut za občasného míchání/protřesení, aby zrůžověly a uvnitř byly hotové. Přidejte polovinu zbývající chilli směsi, posypte zbylou solí a promíchejte. Podávejte ihned promíchané s těstovinami, troškou česnekové majonézy, čerstvým koriandrem, další limetovou šťávou a zbývající chilli směsí. 

NĚCO NAVÍC

Nevyloupané krevety jsou působivější na pohled, ale lépe se jedí jen tak s pečivem. K těstovinám je raději vyloupejte a v celku ponechte jen 2–3 kousky, jimi pokrm ozdobte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...