Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevety s uzenou solí

Uzená sůl dodá známému receptu nový náboj a limeta místo citronu zase šmrnc.

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 15g sušených chilli papriček ancho, nasekaných nadrobno
    • 1 lžička uzené vločkové mořské soli + k podávání
    • 3/4 lžičky kuliček černého pepře
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 1/2 lžíce najemno nastrouhané limetové kůry
    • 60ml limetové šťávy + k podávání
    • 500g velkých syrových nevyloupaných krevet
    • 200g těstovin linguine nebo jiných dlouhých těstovin
    • 30ml panenského olivového oleje
    • 2–3 lžíce majonézy ochucené drceným
    • česnekem podle chuti
    • snítky koriandru na ozdobení 

Příprava jídla

1 Ve vhodném přístroji semelte nebo v hmoždíři utlučte chilli, 1/2 lžičky soli a pepř nahrubo. Polovinu směsi nasypte do mísy, přidejte česnek, limetovou kůru, šťávu a krevety a promíchejte, aby se obalily směsí. Zakryjte a nechte v chladničce 30 minut marinovat.

2 Mezitím dejte vařit spoustu osolené vody a uvařte těstoviny podle návodu na obalu – dejte je vařit tak, abyste měli hotové krevety a těstoviny podávali okamžitě po slití.

3 Ve velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej na silném ohni. Z krevet slijte přebytečnou tekutinu a opékejte je 6–8 minut za občasného míchání/protřesení, aby zrůžověly a uvnitř byly hotové. Přidejte polovinu zbývající chilli směsi, posypte zbylou solí a promíchejte. Podávejte ihned promíchané s těstovinami, troškou česnekové majonézy, čerstvým koriandrem, další limetovou šťávou a zbývající chilli směsí. 

NĚCO NAVÍC

Nevyloupané krevety jsou působivější na pohled, ale lépe se jedí jen tak s pečivem. K těstovinám je raději vyloupejte a v celku ponechte jen 2–3 kousky, jimi pokrm ozdobte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bůček na sečuánském a růžovém pepři & karamel

Slaný vanilkový pudink a ananasovým salátem

Kuře se sečuánským pepřem a solí

REKLAMA

Přidat komentář