Krevety s uzenou solí

Krevety s uzenou solí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 493 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 7 g
Tuky 50 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uzená sůl dodá známému receptu nový náboj a limeta místo citronu zase šmrnc.

Související recepty

Suroviny

15 g
chilli paprička ancho sušená, nadrobno
1 ČL
uzená mořská sůl
pepř barevný 0.75 ČL
kuličky
česnek 2 stroužek
podrcené
limetová kůra 0.5 PL
najemno
limetová šťáva 60 ml
+ k podávání
500 g
velké krevety syrové nevyloupané
200 g
těstoviny linguine lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
olivový olej 30 ml
panenský
majonéza 2 PL
ochucená drceným česnekem podle chuti
koriandr snítek
na ozdobení

1 Ve vhodném přístroji semelte nebo v hmoždíři utlučte chilli, 1/2 lžičky soli a pepř nahrubo. Polovinu směsi nasypte do mísy, přidejte česnek, limetovou kůru, šťávu a krevety a promíchejte, aby se obalily směsí. Zakryjte a nechte v chladničce 30 minut marinovat.

2 Mezitím dejte vařit spoustu osolené vody a uvařte těstoviny podle návodu na obalu – dejte je vařit tak, abyste měli hotové krevety a těstoviny podávali okamžitě po slití.

3 Ve velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej na silném ohni. Z krevet slijte přebytečnou tekutinu a opékejte je 6–8 minut za občasného míchání/protřesení, aby zrůžověly a uvnitř byly hotové. Přidejte polovinu zbývající chilli směsi, posypte zbylou solí a promíchejte. Podávejte ihned promíchané s těstovinami, troškou česnekové majonézy, čerstvým koriandrem, další limetovou šťávou a zbývající chilli směsí. 

NĚCO NAVÍC

Nevyloupané krevety jsou působivější na pohled, ale lépe se jedí jen tak s pečivem. K těstovinám je raději vyloupejte a v celku ponechte jen 2–3 kousky, jimi pokrm ozdobte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit