0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Spařené krevety se dvěma dipy

Spařené krevety se dvěma dipy

3.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4542 kcal
Bílkoviny 407 g
Sacharidy 43 g
Tuky 294 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si s námi jemné krevety s pikantními omáčkami!

Suroviny

krevety 2 kg
středně velké spařené a neloupané
sůl
Na chilli majonézu
majonéza 250 g
zakysaná smetana 80 g
citronová štáva 2 PL
worcesterská omáčka 1 ČL
chilli paprička 1 ks
delší, jemně nakrájená
Na asijský dip
koriandr čerstvý 60 g
čerstvý
máta 40 g
okurka 130 g
zbavená jader, nakrájená
cibule červená 1 ks
malá, nasekaná
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nastrouhaný
slunečnicový olej 5 PL
vinný ocet bílý 3 ČL
2 PL
limetková šťáva

Postup

1

Smíchejte všechny suroviny na chilli majonézu v míse. Ingredience na asijský dip dejte do robotu a mixujte dohladka. Podle chuti osolte. Krevety servírujte s oběma dipy a s rozpečeným nebo čerstvým chlebem potřeným máslem.

Související články

Humři, krabi a krevety
  • Zajímavosti

Humři, krabi a krevety

Co: Kurz vařeníKdy: 1. 8. 2010 od 11 do 16 hodin
Kde: Divoká vařečka, Pekárenská 6, BrnoZa kolik: 3000 KčInfo: www.divoka-varecka.cz ...
Krevety: Jak se v nich vyznat a co z nich připravit?
  • Poradna

Krevety: Jak se v nich vyznat a co z nich připravit?

Krevety patří mezi oblíbené dary moře. Jejich příprava je rychlá a snadná, ať už je připravujete na grilu nebo v oblbeném krevetovém koktejlu. Jejich maso je jemné, dostupné v různých podobách a velikostech. Prozradíme vám, jak krevety...

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit