0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Spařené krevety se dvěma dipy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4530 kcal
Bílkoviny 406 g
Sacharidy 40 g
Tuky 294 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si s námi jemné krevety s pikantními omáčkami!

Suroviny

krevety 2 kg
středně velké spařené a neloupané
sůl
Na chilli majonézu
majonéza 250 g
citronová šťáva 2 PL
tabasco 1,5 ČL
worchestrová omáčka ½ ČL
chilli paprička 1 ks
delší, jemně nakrájená
Na asijský dip
koriandr čerstvý 60 g
čerstvý
máta 40 g
okurka 130 g
zbavená jader, nakrájená
cibule červená ½ ks
malá, nasekaná
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nastrouhaný
slunečnicový olej 5 PL
vinný ocet bílý 3 ČL
limetová šťáva 2 PL

Postup

1

Smíchejte všechny suroviny na chilli majonézu v míse. Ingredience na asijský dip dejte do robotu a mixujte dohladka. Podle chuti osolte. Krevety servírujte s oběma dipy a s rozpečeným nebo čerstvým chlebem potřeným máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...