Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.3/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2227 kcal
Bílkoviny 325 g
Sacharidy 34 g
Tuky 80 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kormu můžete připravit i čistě vegetariánskou nebo do ní místo krevet použít kuře či vepřové maso. Pokud ji budete dělat s masem, přidejte ho co nejdříve, aby stihlo změknout a natáhnout chutě omáčky.

Suroviny

olej 3 PL
střední, najemno nakrájená
1 PL
zázvorová pasta
1 PL
zelená chilli pasta
¼ hrnku
mleté mandle
250 ml
bílý jogurt
pepř bílý 1 ČL
krevety 16 ks
středně velké
½ ČL
mletý kardamom
pražené mandle
pistácie

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte zázvorovou a česnekovou pastu a promíchejte. Vmíchejte zelenou chilli pastu a 5 minut opékejte. Přihoďte mleté mandle a jogurt a směs vařte na mírném plameni 15-20 minut. Přidejte bílý pepř a hrnek vody, zamíchejte a nechte ještě 5 minut vařit. Do pánve dejte očištěné krevety (zbavené hlaviček a střívek) a nechte je 5 minut povařit. Vlijte do pánve smetanu, přisypte kardamom, 2 minuty povařte a podávejte ozdobené praženými mandlemi a pistáciemi.

Pomalá korma
Zatímco v Indii jde spíše o techniku vaření (zelenina či maso se pomalu dusí ve vývaru, jogurtu či smetaně), v Evropě (a hlavně v Anglii) je korma název karí s jemnou chutí a hutnou krémovou omáčkou. Pokud máte alergii na oříšky, vyhněte se kormě obloukem, často jsou v ní mandle, pistácie či kešú.

Apetit magazín