Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte zázvorovou a česnekovou pastu a promíchejte. Vmíchejte zelenou chilli pastu a 5 minut opékejte. Přihoďte mleté mandle a jogurt a směs vařte na mírném plameni 15-20 minut. Přidejte bílý pepř a hrnek vody, zamíchejte a nechte ještě 5 minut vařit. Do pánve dejte očištěné krevety (zbavené hlaviček a střívek) a nechte je 5 minut povařit. Vlijte do pánve smetanu, přisypte kardamom, 2 minuty povařte a podávejte ozdobené praženými mandlemi a pistáciemi.
Pomalá korma
Zatímco v Indii jde spíše o techniku vaření (zelenina či maso se pomalu dusí ve vývaru, jogurtu či smetaně), v Evropě (a hlavně v Anglii) je korma název karí s jemnou chutí a hutnou krémovou omáčkou. Pokud máte alergii na oříšky, vyhněte se kormě obloukem, často jsou v ní mandle, pistácie či kešú.