Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehké krevety na rukolovém salátu
Křehké krevety na rukolovém salátu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křehké krevety na rukolovém salátu

4.1/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 377 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 23 g
Tuky 2 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát prostě musíte vyzkoušet! Když si pohrajete s cherry rajčátky a krevety rychle opražíte, poznáte, jak geniální je.

Suroviny

rukola 1 bal
vanička / sáček
olivový olej
balzamikový ocet
sůl
pepř barevný
mletý
rajčata cherry 250 g
Na osmahnutí krevet
krevety 200 g
mražené, předvařené
olivový olej
chilli sušené

Postup

1

Rukolu, křehký lahodný salát s lehce nahořklou chutí, pokapejte olivovým olejem, přidejte balzamikový ocet, osolte, opepřete směsí pepřů a přidejte několik kapek limetkové šťávy. Množství soli, pepře a limetky závisí pouze na vaší chuti. Pepř je ovšem ideální použít čerstvý, různobarevný, a na salát jej přímo namlít. Zbylými kuličkami pak můžete ozdobit už hotové porce.

2

Ochucenou rukolu rozdělte na talíře a ozdobte ji rozpůlenými cherry rajčátky. Svou barevností se postarají o estetický zážitek a podnítí chuť k jídlu.

3

Na závěr připravte krevety. Při tepelném zpracování by neměly zgumovatět, ale zůstat křehké. Toho docílíte jediným způsobem: osmahnutí by nemělo trvat déle než minutu.

4

Na rozpálenou pánev vlijte trochu olivového oleje, rychle vhoďte krevety, okořeňte je chilli a zakápněte citronovou šťávou a kvalitním bílým vínem. Salát můžete servírovat jako předkrm, ale úspěch bude určitě slavit i jako lehké hlavní jídlo.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín