Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s drobným ovocem

Jak zužitkovat ovoce z mrazáku aneb rychlý chalupářský koláč inspirovaný italskými recepty. Olivový olej dodá těstu vláčnost a pomerančová i citronová kůra zase vůni. Ovoce namočte před strouháním do horké vody, zbavíte ho tak zbytků chemického postřiku.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT55M
Pečení 0:55
Koláč Italská

Ingredience

    • máslo na vymazání plechu
    • 4 velká vejce pokojové teploty
    • 270 g krupicového cukru
    • 180 g rozpuštěného másla
    • 100 ml panenského olivového oleje
    • 150 ml mléka
    • špetka pravé mleté vanilky
    • 380–400 g hladké mouky
    • 1½ lžičky prášku do pečiva
    • špetka soli
    • kůra nastrouhaná ze dvou citronů a dvou pomerančů
    • 600 g bobulového ovoce (třeba rybízu, angreštu, borůvek, malin, kuliček vína...)

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Vymastěte plech o rozměru 21 x 31 cm a vyložte dno pečicím papírem. (Klidně použijte větší plech, jen počítejte s tím, že těsto bude tenčí a zkrátí se doba pe­čení.) Cukr a vejce utřete do pěny a do té pak zašlehejte máslo, olej, mléko i vanilku. Pořád­ně promíchejte a potom do směsi prosijte mouku, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte cit­-
ronovou i pomerančovou kůru a nechte asi de­set minut stát, aby mouka nasákla tekutinu.

2.  Asi čtvrtku ovoce vmíchejte do těsta, nalijte ho na plech, uhlaďte špachtlí a čtvrthodinu pečte. Pak moučník opatrně vysuňte z trouby, poklaďte zbylým ovocem (lehce ho do těsta zatlačte) a pečte ještě 30–40 minut, aby koláč zezlátl a zpevněl. Pak ho dejte vychladnout na mřížku a teprve pak krájejte na řezy.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí na houbách

Vdolky s hruškovými povidly

Bramboračka

Kynuté knedlíky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Uz jsem ho delala dvakrat a je moc dobry!!
Obrazek uzivatele
Moc dobry...
Obrazek uzivatele
Vynechala jsem pomerančovou kůru, použila jsem přírodní hnědý cukr a místo hladké mouky mouku špaldovou. koláč má příjemnou, hnědavou barvu.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.45
Obrazek uzivatele
Je výborný, olivový olej mu dodá úžasnou chuť. Místo kůry z citronu a pomeranče jsem použila kandované ovoce, které se doma už dlouho povalovalo bez užitku. Super!
Obrazek uzivatele
děcka, můžete mi poradit jak vypadá mřížka na vychladnutí koláče a kde se kupuje? Díky A.
Obrazek uzivatele
Jen si nic nekupujte, teda ne kvuli tomuhle kolaci, je na tu mrizku prilis krehky, na mrizku lze prendat tak leda dort
Obrazek uzivatele
Skvělý. Jeden z nejlepších pro zužitkování rybízu apod.

Přidat komentář