Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králík v balíčku s tymiánem

Tradiční francouzská příprava! Slanina dodá jemnému, ale suššímu masu šťavnatost a tymián se zase postará o báječné aroma.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 1 hodina
PT1H
Pečení 1:00
Francouzská

Ingredience

    • 4 stehna z králíka (zadní čtvrtky)
    • 3 lžíce rozemnutého sušeného tymiánu nebo několik snítek čerstvého
    • 250 g plátků anglické slaniny
    • 700 g brambor, neloupaných, ale pečlivě omytých
    • 5 cibulek, nejlépe červených, oloupaných a nakrájených na klínky
    • 2 lžíce oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Maso lehce osolte a posypte tymiánem; by­linky pěkně přitiskněte. Pak králičí stehna oviňte slaninou a převažte kuchyňským provázkem.

2.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Neoloupané brambory nakrájejte na plátky, ty pak rozprostřete po dně pekáčku a stejnoměrně osolte. Položte na ně králičí balíčky a okolo dejte cibulky. Všechno ještě zakápněte olejem.

3.  Pečte asi hodinu; maso jednou obraťte, aby se slanina vypékala stejnoměrně. Ke konci můžete teplotu na chvíli přibližně o dvacet stupňů zvýšit, aby králičí lákavě zezlátlo.

Příloha
Peče se spolu s masem, ale správně po francouzsku byste ji měli doplnit ještě zelenými fazolkami (lusky). Krátce je povařte v páře nebo na másle a opepřete.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králík na černo

Jehněčí s citronem

Telecí se zeleninou na šalvěji

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.37

Přidat komentář