0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík cibulář

Králík cibulář
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králík cibulář

4.3/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2303 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 248 g
Tuky 99 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králíka cibuláře snadno proměníte v králíka na smetaně. Opečete jej v troubě na zeleninovém základu stejně jako cibuláře a pak ze šťávy uděláte smetanovou omáčku. 

Suroviny

králík 1 ks
rozporcovaný
vcelku, nakrájená na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 ČL
čerstvé lístky
máslo 3 PL
cibule 8 ks
nakrájená na plátky
bobkový list 2 ks
nové koření 5 kuliček
pepř 8 kuliček
jalovec 2 kuličky
vývar kuřecí 250 ml
chleba kváskový 2 plátky
chléb typu Šumava rozmixovaný na čerstvou strouhanku
bageta
k podávání

1 Porce králíka prošpikujte polovinou slaniny, osolte a opepřete a posypte tymiánem. Dejte do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejte na 200/180°C.

2 V litinovém kastrolu na másle opékejte zbylou slaninu a cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidejte porce králíka a opečte je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidejte koření a zalijte vývarem i pivem a přisypte chlebovou strouhanku. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.

3 Odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s bagetou nebo s vařenými bramborami. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč