Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králík cibulář
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 47
Do 90 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2303 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 248 g
Tuky 99 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králíka cibuláře snadno proměníte v králíka na smetaně. Opečete jej v troubě na zeleninovém základu stejně jako cibuláře a pak ze šťávy uděláte smetanovou omáčku. Skvělý recept na králíka, který si můžete pozměnit podle chuti.

Související recepty

Suroviny

rozporcovaný
vcelku, nakrájená na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 ČL
čerstvé lístky
nakrájená na plátky
nové koření 5 kuliček
pepř 8 kuliček
jalovec 2 kuličky
vývar kuřecí 250 ml
chléb typu Šumava rozmixovaný na čerstvou strouhanku
bageta
k podávání

Postup

1

Porce králíka prošpikujte polovinou slaniny, osolte a opepřete a posypte tymiánem. Dejte do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejte na 200/180 °C.

2

V litinovém kastrolu na másle opékejte zbylou slaninu a cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidejte porce králíka a opečte je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidejte koření a zalijte vývarem i pivem a přisypte chlebovou strouhanku. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.

3

Odklopte a dopečte dozlatova. Pečeného králíka podávejte s bagetou nebo s vařenými bramborami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín