Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králík cibulář

Králíka cibuláře snadno proměníte v králíka na smetaně. Opečete jej v troubě na zeleninovém základu stejně jako cibuláře a pak ze šťávy uděláte smetanovou omáčku. 

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Maso

Ingredience

    • 1 králík, rozporcovaný
    • 120 g anglické slaniny v celku, nakrájené na nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžičky čerstvých lístků tymiánu
    • 3 lžíce másla
    • 8 cibulí, nakrájených na plátky
    • 2 bobkové listy
    • 5 kuliček nového koření
    • 8 kuliček černého pepře
    • 2 kuličky jalovce
    • 250 ml drůbežího vývaru
    • 250 ml světlého piva
    • 2 krajíce chleba typu Šumava, rozmixované na čerstvou strouhanku
    • bageta k podávání 

Příprava jídla

1 Porce králíka prošpikujte polovinou slaniny, osolte a opepřete a posypte tymiánem. Dejte do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejte na 200/180°C.

2 V litinovém kastrolu na másle opékejte zbylou slaninu a cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidejte porce králíka a opečte je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidejte koření a zalijte vývarem i pivem a přisypte chlebovou strouhanku. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.

3 Odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s bagetou nebo s vařenými bramborami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králík v hrníčku

REKLAMA

Přidat komentář