Králíka cibuláře snadno proměníte v králíka na smetaně. Opečete jej v troubě na zeleninovém základu stejně jako cibuláře a pak ze šťávy uděláte smetanovou omáčku.
Suroviny
1 Porce králíka prošpikujte polovinou slaniny, osolte a opepřete a posypte tymiánem. Dejte do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejte na 200/180°C.
2 V litinovém kastrolu na másle opékejte zbylou slaninu a cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidejte porce králíka a opečte je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidejte koření a zalijte vývarem i pivem a přisypte chlebovou strouhanku. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.
3 Odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s bagetou nebo s vařenými bramborami.