Králíka cibuláře snadno proměníte v králíka na smetaně. Opečete jej v troubě na zeleninovém základu stejně jako cibuláře a pak ze šťávy uděláte smetanovou omáčku. Skvělý recept na králíka, který si můžete pozměnit podle chuti.
Suroviny
Postup
Porce králíka prošpikujte polovinou slaniny, osolte a opepřete a posypte tymiánem. Dejte do chladu na hodinu odležet. Troubu předehřejte na 200/180 °C.
V litinovém kastrolu na másle opékejte zbylou slaninu a cibuli asi 10–15 minut dozlatova. Pak přidejte porce králíka a opečte je ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidejte koření a zalijte vývarem i pivem a přisypte chlebovou strouhanku. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.
Odklopte a dopečte dozlatova. Pečeného králíka podávejte s bagetou nebo s vařenými bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Králík na 37 způsobů: skvělé recepty s králičím masem(39 receptů )