Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbové ranečky

Ranečkům sluší provázek z krátce předvařeného pórku. Pokud se na podobné experimenty necítíte, stačí, když pevně spojíte okraje těsta.

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Vaření 0:12
Italská

Ingredience

    • 200 g polohrubé mouky
    • 2 žloutky
    • 1 bílek
    • 1 a ½ lžíce oleje
    • sůl

    Na náplň

    • 200 g hlívy ústřičné
    • 4 jarní cibulky
    • 3 lžíce oleje
    • 1 vltavín (sýr se dvěma druhy plísně), jemně nakrájený
    • sůl, pepř a kmín
    • proužky předvařeného pórku na svázání (nemusí být)

    K podávání

    • opečená slanina a parmazán

Příprava jídla

1.  Prvních pět ingrediencí smíchejte s pěti lžícemi vody v hladké těsto. Hněťte ho aspoň deset minut nebo ho zpracujte v robotu. Pak ho zabalte do potravinářské fólie a nechte čtvrt hodiny odpočívat.

2.  Mezitím jemně nasekejte houby i cibulku a osmahněte je na oleji. Přidejte sůl i koření a nechte zchladnout. Na závěr přisypte sýr.

3.  Odpočinuté těsto rozválejte na co nejtenčí plát a nakrájejte na čtverce velikosti přibližně 8 × 8 cm. Na každý dejte náplň a pomocí pórku svažte do ranečků; okraje těsta můžete i jen pevně přitisknout k sobě. Asi deset minut vařte v osolené vodě.

4.  Podávejte s opečenou slaninou a posypané parmazánem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s nakládanými cibulkami

Čokoládové taštičky s malinovou omáčkou

Zapečené špagety se špenátem

Houby v kuchyni

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.28

Přidat komentář