Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Treska na smetaně

Za čtvrt hodiny máte hotovo. Jen čtyři ingredience a dost.

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 4 tresčí filety okolo 180 g, bez kůže
    • větší hrst nasekaných listů petrželky
    • 4 lžíce zakysané smetany
    • lžíci křenové omáčky (např. Krenex)
    • skrojky citronu na pokapání
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete. Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí.

2. Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň čtyři až pět minut, dokud ryba nezbělá.

3. Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte dvě až tři minuty stát. Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem. Ideální přílohou jsou vařené brambory.

Kouzelná přísada:
Treska má vysokou nutriční hodnotu a díky svému pevnému světlému masu, které se při přípravě rozdělí na jemné plátky, je jednou z nejchutnějších mořských ryb. Filé z aljašské tresky Findus, 450 g kolem 60 Kč, prodává široká síť supermarketů.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Treska na smetaně nemá chybu.Protože ráda zkouším nové recepty zkusila jsem tento trošku obměnit. Nepekla sem tresku v mikrovlné troubě ale v elektrické a před koncem pečení jsem rybu posypala špetkou čerstvých nasekaných bylinek.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.10

Přidat komentář