
Jednoduché sendviče s vejci a slaninou
S plněním sendvičů si můžou pěkně vyhrát i malé děti, které byste ještě nepustili ke sporáku. Pusa za odměnu zaručena!
Vydání: 2006/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: na 2 sendviče
Ingredience
- 8 plátků kvalitní anglické slaniny
- 6 plátků světlého toustového chleba
- máslo na namazání chleba
- olej na smažení
- 2 vejce
- 3 lžíce kečupu
- pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Slaninu opečte dokřupava pod grilem nebo na pánvi; zabere to asi sedm minut. Plátky chleba pořádně namažte máslem a trochu opepřete. Zahřejte pánev, přidejte trochu oleje a udělejte volská oka s tekutým žloutkem – trvá to jen asi tři minuty.
2. Krajíčky chleba rozložte na pracovní plochu, dva potřete kečupem. Dospod sendviče dejte vždy krajíc bez kečupu, na něj naaranžujte slaninu. Přiklopte krajícem s kečupem (kečupem navrch). Na kečup položte volské oko a přiklopte třetím plátkem chleba, máslem dolů.
2. Krajíčky chleba rozložte na pracovní plochu, dva potřete kečupem. Dospod sendviče dejte vždy krajíc bez kečupu, na něj naaranžujte slaninu. Přiklopte krajícem s kečupem (kečupem navrch). Na kečup položte volské oko a přiklopte třetím plátkem chleba, máslem dolů.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 22:51