Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou

Konečně pořádný sendvič! Jedním slovem super! Karamelizovaná cibulka je výtečná.
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Sendvič Britská

Ingredience

    • 1 velká cibule, pokrájená na klínky
    • 3 lžíce olivového oleje + na pokapání (nemusí být)
    • krupicový cukr na dochucení
    • 4 tenké hovězí plátky, nejlépe ze svíčkové
    • 2 chlebánky, chléb ciabatta nebo žemle
    • hrst zelených lístků, například řeřichy nebo rokety
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Cibuli osmahněte na dvou lžících oleje, lehce posolte, přiklopte a na mírnějším plameni poduste, aby zprůsvitněla a pustila šťávu; trvá to osm až deset minut. Pak sejměte pokličku, zvyšte plamen a nechte odpařit všechnu šťávu. Cibule by měla být hezky zlatohnědá. Na závěr poprašte cukrem a počkejte, až se rozpustí.

2.  Zapněte gril. V pánvi rozpalte lžíci oleje. Steaky z obou stran osolte, opepřete a zprudka osmahněte; po dvou minutách obraťte a ještě dvě minuty pečte. Mezitím rozkrojte pečivo a pod grilem (případně na pánvi s nepřilnavým povrchem) dozlatova opečte řezné strany.

3.  Opečený chléb můžete – ale nemusíte, protože cibulka má šťávu sama o sobě – pokapat olejem. Na spodní polovinu navršte karamelizovanou cibulku a navrch položte steaky. Pokryjte je řeřichou a přiklopte druhou částí chleba.

Příště to zkuste…
• delikátněji  Zkuste ochucený olej: s česnekem, bylinkami, chilli papričkami.
• jednodušeji  Místo cibulky použijte pár kousků pečené papriky.

Kouzelná přísada:

Předpěstovaná řeřicha Tuinkers je sice drobná, ale jídlu dodá pořádný říz – hned a bez práce. Prodává Delvita za 25 Kč.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Bánh mì thit

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.12

Přidat komentář