
Pikantní špagety
Těstoviny jsou nejběžnější ‚rychlovkou‘, ale to neznamená, že musí být pokaždé stejné. Tenké plátky choriza můžete zaměnit za libovou anglickou slaninu, vegetariáni za plátky rajčat a kolečka oliv... Tomu říkám skutečná domácí kouzla!
Vydání: 2004/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 80 g choriza, nakrájeného na jemné plátky; koupíte běžně v supermarketech, 100 g okolo 35 Kč (jiné varianty: anglická slanina nebo rajčata)
- 450 g špaget
- hrst jemně nasekané, nejlépe hladkolisté petržele
- 2 větší kusy červených paprik v oleji (použili jsme papriky v oleji značky Rolnik, prodává například Julius Meinl, 300 g za 38 Kč)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžíce mletého černého pepře
- 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu + trochu na poprášení
- sůl
Příprava jídla
1. Ve velkém hrnci uveďte vodu do varu. Chorizo mezitím nakrájejte nebo rozstříhejte na proužky. Pokud jste se rozhodli pro rajčata, nakrájejte je na drobno, stejně jako papriky.
2. Vařící vodu osolte a vhoďte do ní špagety. Povařte tři minuty.
3. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte na něj chorizo i papriky a opepřete. Smažte asi minutu, až se šťáva zbarví do červena.
4. Než slijete špagety, dejte stranou naběračku vody z hrnce, v němž se vařily. Zbylou vodu slijte a špagety i ostatní suroviny vsypte na pánev.
5. Přidejte petrželku a parmazán, dobře promíchejte a trochu zřeďte vodou ze špaget. Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý mohl svou porci poprášit podle chuti.
2. Vařící vodu osolte a vhoďte do ní špagety. Povařte tři minuty.
3. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte na něj chorizo i papriky a opepřete. Smažte asi minutu, až se šťáva zbarví do červena.
4. Než slijete špagety, dejte stranou naběračku vody z hrnce, v němž se vařily. Zbylou vodu slijte a špagety i ostatní suroviny vsypte na pánev.
5. Přidejte petrželku a parmazán, dobře promíchejte a trochu zřeďte vodou ze špaget. Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý mohl svou porci poprášit podle chuti.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
29. Srpen 2007 14:56
metalmaus (neověřeno)
30. Listopad 2007 10:44
Claire (neověřeno)
19. Srpen 2008 14:50