Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní špagety

Těstoviny jsou nejběžnější ‚rychlovkou‘, ale to neznamená, že musí být pokaždé stejné. Tenké plátky choriza můžete zaměnit za libovou anglickou slaninu, vegetariáni za plátky rajčat a kolečka oliv... Tomu říkám skutečná domácí kouzla!

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 80 g choriza, nakrájeného na jemné plátky; koupíte běžně v supermarketech, 100 g okolo 35 Kč (jiné varianty: anglická slanina nebo rajčata)
    • 450 g špaget
    • hrst jemně nasekané, nejlépe hladkolisté petržele
    • 2 větší kusy červených paprik v oleji (použili jsme papriky v oleji         značky Rolnik, prodává například Julius Meinl, 300 g za 38 Kč)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1/2 lžíce mletého černého pepře
    • 50 g čerstvě nastrouhaného  parmazánu + trochu na poprášení
    • sůl

Příprava jídla

1. Ve velkém hrnci uveďte vodu do varu. Chorizo mezitím nakrájejte nebo rozstříhejte na proužky. Pokud jste se rozhodli pro rajčata, nakrájejte je na drobno, stejně jako papriky.

2. Vařící vodu osolte a vhoďte do ní špagety. Povařte tři minuty.

3. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte na něj chorizo i papriky a opepřete. Smažte asi minutu, až se šťáva zbarví do červena.

4. Než slijete špagety, dejte stranou naběračku vody z hrnce, v němž se vařily. Zbylou vodu slijte a špagety i ostatní suroviny vsypte na pánev.

5. Přidejte petrželku a parmazán, dobře promíchejte a trochu zřeďte vodou ze špaget. Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý mohl svou porci poprášit podle chuti.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.16
Obrazek uzivatele
krásně to vonělo, moc hezky vypadalo, ale co se týče pikantnosti, jsem to čekal více pikantní alias ostřejší. přístě použiju čerstvý pepř.
Obrazek uzivatele
Zkuste radši chili, ostří lépe a není tak aromatické, pepř by ve větším množství mohl převládnout nad paprikovou chutí.

Přidat komentář