
Rokfórová s pečeným česnekem
S pečeným česnekem
Vydání: 2004/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 200 g sýra s modrou plísní protlačeného přes hrubé struhadlo
- 200 g žervé nebo cottage
- 3 lžíce bílého jogurtu
- hlavičku česneku
- klíčky z fazolí mungo
- sůl, pepř a špetku cukru
Příprava jídla
1. Troubu rozehřejte na středně vysokou teplotu. Česnek zabalte do alobalu a půl hodiny pečte. Nechte vychladnout a pak vytlačte stroužky ze slupky.
2. Sýr rozetřete se žervé a zvláčněte jogurtem.
3. Dopepřete a dosolte, ale opatrně – plísňový sýr bývá hodně slaný. Chuť můžete ještě doladit špetkou cukru.
4. Česnek rozetřete plochým nožem nebo rozmělněte vidličkou a smíchejte s pomazánkou. Tu nakonec můžete posypat klíčky.
2. Sýr rozetřete se žervé a zvláčněte jogurtem.
3. Dopepřete a dosolte, ale opatrně – plísňový sýr bývá hodně slaný. Chuť můžete ještě doladit špetkou cukru.
4. Česnek rozetřete plochým nožem nebo rozmělněte vidličkou a smíchejte s pomazánkou. Tu nakonec můžete posypat klíčky.
Přidat komentář