Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodová zavařenina

Vařená podle starobylého receptu, nejšťavnatější, nejčervenější a také nejkrásnější. Zkuste ji také, je i nejlepší! Voňavá zavařenina postupně zrosolovatí, a to díky pektinu v rybízu, který jí také dodá pikantní navinulou chuť. Jestli ji nevymlsáte rovnou ze skleničky, dejte si ji s čerstvým pečivem.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: na 1,5kg
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg zralých jahod
    • 1 kg červeného rybízu
    • 1,5 kg krupicového cukru

Příprava jídla

1.  Rybíz umelte (dělávalo se to na masovém strojku, ale dnes asi použijete robota). Pomletou dužinu nechte na cedníku s jemnými oky vykapat, abyste získali šťávu bez semínek.

2.  Jahody v kastrolu (měl by být širší a nízký) čtvrt hodiny povařte, pak přilijte rybízovou šťávu a nakonec vsypte cukr. Promíchejte a ještě asi patnáct minut prudčeji vařte.

3.  Ještě horké lijte do sterilizovaných sklenek, zavíčkujte a obraťte, aby se víčka přichytila.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jakmile bude sezóna,hned tuto lahůdku vyzkouším,protože je bez chemie,a u nás marmeláda je na denním pořádku.
Obrazek uzivatele
Je v tom jen jeden háček, rybíz většinou zraje později než jahody, tedy aspoň u nás na zahradě... Takže rybíz do mrazáku a až budou jahody, tak se můžeme pustit do práce, nebo obráceně, ale rybíz zárověň s jahodami na zahrádce nikdy nemám...
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.22

Přidat komentář