Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunkový špíz s ananasem a sladkými bramborami

Kostky sladkých brambor si i po uvaření zachovávají příjemnou pružnost a pevnost. Báječně kontrastují se šťavnatou šunkou i s křupavými paprikami!

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15

Ingredience

    • 750 g vařené šunky, uzeného, moravského masa apod., nakrájeného na asi dvouapůlcentimetrové kostky
    • 1,2 kg sladkých brambor, povařených, oloupaných a nakrájených na stejné kostky
    • 1 větší zelená paprika, nakrájená na čtverečky
    • chlebové placky nebo pečené trojhránky z listového těsta k podávání
    • případně petrželka na posypání
    Na marinádu:
    • 1 lžička maizeny
    • 200 ml husté ananasové šťávy
    • ½ hrnku ostré chilli omáčky (hotový výrobek)
    • 3 lžíce medu
    • 2 lžíce rostlinného oleje

Příprava jídla

Na špízy střídavě napíchejte šunku, brambory a papriku. Promíchejte marinádu. Špízy grilujte na otevřeném grilu nebo v troubě, případně na grilovací pánvi, a důkladně je potírejte omáčkou. Jestli chcete, posypte petrželkou. Podávejte s rýží nebo s chlebovými plackami (pita, arabský chléb, lavaš; ty jsou ještě chutnější, když je opečete na grilu či pánvi). Můžete také nakrájet trojhránky z listového těsta a čtvrt hodiny je péct v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sladkobramborové hranolky s pikantním dipem

Dvakrát pečené plněné sladké brambory

Zapečené sladké brambory s meruňkami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.82

Přidat komentář