Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italská stehýnka

Využijete i zbylé olivy

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Italská

Ingredience

    • 6–8 kuřecích stehýnek (paličky), záleží na jejich velikosti a vašem hladu
    • 4 lžíce olivové pasty
    • olivový olej na pečení
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Maso příčně nařízněte a do řezů vetřete olivovou pastu. Řezy můžete spíchnout párátkem.

2. Troubu předehřejte na 220 ˚C (horkovzdušnou na 200 ˚C). Kuřecí stehýnka potřete olivovým olejem a pečte dvacet minut, až kůže zezlátne. Po deseti minutách obraťte.

3. Vypněte troubu a nechte maso ještě deset minut dojít. Podávejte horké, vlažné nebo vychladlé, nejlépe s křupavým chlebem a spoustou barevného salátu.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář