Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Meruňkové lívanečky s medovým máslem

Na uvolněný brunch jsou to pravé! Uspokojí chuť na sladké, a přitom neobsahují zbytečně moc cukru.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 12-16 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Smažení 0:10
Americká

Ingredience

    Na medové máslo:
    • 100 g změklého másla
    • 2 lžíce tekutého medu
    Na lívanečky:
    • 140 g hladké mouky
    • špetka prášku do pečiva
    • špetka jedlé sody
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1 vejce
    • 150 ml mléka
    • hrst sušených, předem namočených nesířených meruněk, jemně nakrájených
    • olej na smažení

Příprava jídla

1.  Máslo utřete s medem a vytvarujte z něj váleček. Zabalte do fólie na potraviny a dejte chladit do lednice. Můžete ho tam mít až měsíc.

2.  Mouku prosijte do misky s práškem do pečiva, sodou a několika zrnky soli, vmíchejte cukr a uprostřed vytvořte důlek. Vejce prošlehejte s mlékem, pak pomalu vlijte k mouce a promíchejte. Přidejte nakrájené sušené meruňky.

3.  Nepřilnavou velkou pánev nebo lívanečník rozehřejte na mírném plameni a rozpalte v ní trochu oleje. Na pánev nalijte čtyři lžíce těstíčka tak, aby se jednotlivé lívanečky nedotýkaly. Smažte jednu minutu, až naskáčou puchýřky. Pak lívanečky obraťte a smažte minutu po druhé straně. Stejným způsobem osmažte i zbytek těsta.

4.  Lívanečky podávejte horké s kouskem medového másla. Můžete je také nechat vychladnout a pak je krátce nasucho opéct (i v toustovači) a servírovat potřené medovým máslem.
 

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Palačinky a lívance

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.55

Přidat komentář