Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lívanečky s krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné cca 12lívanečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1782 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 161 g
Tuky 76 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní nedělní ráno (anebo spíš dopoledne?) si žádá luxusní snídani. Tenhle požadavek splní kypré lívanečky s krémem beze zbytku. Hebký medový krém a voňavé maliny z nich udělaly přímo královskou lahůdku.

Suroviny

tvaroh 500 g
jemný
vejce 2 ks
lehce našlehaná
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
olej
na smažení
Na krém
lučina
med 2 PL
Na ozdobu
maliny 200 g
malinový, lze vynechat

Postup

1

Na lívanečky utřete společně tvaroh, mouku prosátou s práškem do pečiva, cukr a vejce. V menší silnostěnné pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte na něm malé lívanečky.

2

Všechny přísady na krém utřete v misce dohladka. Usmažené lívanečky spojujte krémem, ozdobte malinami, případně ještě zakápněte medem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

31.07.2009 17:05
můžete mi někdo poradit jaký tvaroh tam patří? kostička nebo ve vaničce a potom tedy jaký(polotučný..)? a lučina se myslí taky v té kostičce ta malá, nebo náká v té vaničce či větší balení...díky..:)
08.06.2008 08:20
Je to fakt tou moukou, je jí potřeba asi tak dvounásobek. Příště se nejdřív mrknu na příspěvky!
08.06.2008 08:03
Milí přátelé, vaše recepty mám ráda, ale Lívanečky s krémem, které měly být luxusní nedělní snídaní mě pěkně vypekly. Považuji se za celkem zdatnou kuchařku, ale jak osmažit tvarohové těsto tak, aby navrchu nebylo černé jak peklo a uvnitř syrové, na to jsem nepřišla, resp. po 2 vyhozených dávkách v lívanečníku za nimi do koše putoval i zbytek těsta. Přátelé, pokud někdo víte, jak na to, poraďte, jdu namazat rohlíky.
02.09.2007 14:46
Recept se nachází v č.6/05, str.42
22.08.2007 15:04
dala jsem na rady z předcházejících příspěvků. Méně tvaromu (nebo více mouky). Míchala a smažila desetiletá dcera. Povedly se a chutnaly skvěle.
26.04.2007 20:22
Těsto podle receptu vůbec nešlo smažit,tak na 250 g tvarohu jsem dala 5 lžíc polohr. mouky,1 vejce,1 lžičku kypř. prášku,2 lžíce cukru a jde to krásně..zkuste to:-)
09.02.2007 22:20
nevím, čím to je, ale nepodařilo se nám z těsta na pánvi usmažit ani jediný lívaneček. a že se snažila celá rodina! všechny se připekly, po stranách spálily, ale ve středu byly neudělané. nemáte pro příště nějaký tip, jak na lívance bez lívanečníku? nebo je to opravdu těstem?
09.02.2007 22:37
Já měl úplně stějný problém, nic nepomohlo. Taky by mne zajímalo jak na to.
01.04.2007 07:15
Recept jsem sice nezkoušela, ale připadá mi, že na 500 g tvarohu je málo mouky.
13.06.2007 12:00
Těsto dle původní receptury je opravdu nepoužitelné, je zapotřebí přidat dvojnásobek mouky a pak dělat velmi slabé lívanečky.Pak jsou moc dobré.

Apetit magazín