Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut cca 12lívanečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1264 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 149 g
Tuky 43 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní nedělní ráno (anebo spíš dopoledne?) si žádá luxusní snídani. Tenhle požadavek splní kypré lívance beze zbytku. Hebký medový krém a voňavé maliny z nich udělaly přímo královskou lahůdku.

Suroviny

tvaroh 500 g
jemný
mouka pšeničná polohrubá 4 PL
vejce 2 ks
lehce našlehaná
krupicový cukr 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
olej
na smažení
Na krém
3 bal
lučina
jogurt 1 PL
med 2 PL
Na ozdobu
maliny 200 g
3 PL
malinový likér lze vynechat
1. Na lívanečky spolu utřete tvaroh, mouku prosátou s práškem do pečiva, cukr a vejce. V menší silnostěnné pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte na něm malé lívanečky.

2. Všechny přísady na krém utřete v misce dohladka. Usmažené lívanečky spojujte krémem, ozdobte malinami, případně ještě zakápněte medem.

Komentáře

Anonym

nevím, čím to je, ale nepodařilo se nám z těsta na pánvi usmažit ani jediný lívaneček. a že se snažila celá rodina! všechny se připekly, po stranách spálily, ale ve středu byly neudělané. nemáte pro příště nějaký tip, jak na lívance bez lívanečníku? nebo je to opravdu těstem?

Anonym

Já měl úplně stějný problém, nic nepomohlo. Taky by mne zajímalo jak na to.

Anonym

Těsto dle původní receptury je opravdu nepoužitelné, je zapotřebí přidat dvojnásobek mouky a pak dělat velmi slabé lívanečky.Pak jsou moc dobré.

Anonym

je potřeba přidat do těsta dvě a půl lžíce mazutu a pak vyhodit z okna. A je to! P.S. Moje žena neví, že to píšu z jejího účtu. Pišta

Anonym

Těsto podle receptu vůbec nešlo smažit,tak na 250 g tvarohu jsem dala 5 lžíc polohr. mouky,1 vejce,1 lžičku kypř. prášku,2 lžíce cukru a jde to krásně..zkuste to:-)

Anonym

dala jsem na rady z předcházejících příspěvků. Méně tvaromu (nebo více mouky). Míchala a smažila desetiletá dcera. Povedly se a chutnaly skvěle.

Anonym

Milí přátelé, vaše recepty mám ráda, ale Lívanečky s krémem, které měly být luxusní nedělní snídaní mě pěkně vypekly. Považuji se za celkem zdatnou kuchařku, ale jak osmažit tvarohové těsto tak, aby navrchu nebylo černé jak peklo a uvnitř syrové, na to jsem nepřišla, resp. po 2 vyhozených dávkách v lívanečníku za nimi do koše putoval i zbytek těsta. Přátelé, pokud někdo víte, jak na to, poraďte, jdu namazat rohlíky.

Anonym

Je to fakt tou moukou, je jí potřeba asi tak dvounásobek. Příště se nejdřív mrknu na příspěvky!

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit