0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
lívanečky s krémem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné cca 12lívanečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1782 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 161 g
Tuky 76 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní nedělní ráno (anebo spíš dopoledne?) si žádá luxusní snídani. Tenhle požadavek splní kypré lívance beze zbytku. Hebký medový krém a voňavé maliny z nich udělaly přímo královskou lahůdku.

Suroviny

tvaroh 500 g
jemný
mouka pšeničná polohrubá 4 PL
vejce 2 ks
lehce našlehaná
krupicový cukr 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
olej
na smažení
Na krém
krémový sýr 3 bal
lučina
jogurt 1 PL
med 2 PL
Na ozdobu
maliny 200 g
likér 3 PL
malinový, lze vynechat

Postup

1

Na lívanečky utřete společně tvaroh, mouku prosátou s práškem do pečiva, cukr a vejce. V menší silnostěnné pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte na něm malé lívanečky.

2

Všechny přísady na krém utřete v misce dohladka. Usmažené lívanečky spojujte krémem, ozdobte malinami, případně ještě zakápněte medem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

nevím, čím to je, ale nepodařilo se nám z těsta na pánvi usmažit ani jediný lívaneček. a že se snažila celá rodina! všechny se připekly, po stranách spálily, ale ve středu byly neudělané. nemáte pro příště nějaký tip, jak na lívance bez lívanečníku? nebo je to opravdu těstem?

Anonym

Já měl úplně stějný problém, nic nepomohlo. Taky by mne zajímalo jak na to.

Anonym

Těsto dle původní receptury je opravdu nepoužitelné, je zapotřebí přidat dvojnásobek mouky a pak dělat velmi slabé lívanečky.Pak jsou moc dobré.

Anonym

je potřeba přidat do těsta dvě a půl lžíce mazutu a pak vyhodit z okna. A je to! P.S. Moje žena neví, že to píšu z jejího účtu. Pišta

Anonym

Těsto podle receptu vůbec nešlo smažit,tak na 250 g tvarohu jsem dala 5 lžíc polohr. mouky,1 vejce,1 lžičku kypř. prášku,2 lžíce cukru a jde to krásně..zkuste to:-)

Anonym

dala jsem na rady z předcházejících příspěvků. Méně tvaromu (nebo více mouky). Míchala a smažila desetiletá dcera. Povedly se a chutnaly skvěle.

Anonym

Milí přátelé, vaše recepty mám ráda, ale Lívanečky s krémem, které měly být luxusní nedělní snídaní mě pěkně vypekly. Považuji se za celkem zdatnou kuchařku, ale jak osmažit tvarohové těsto tak, aby navrchu nebylo černé jak peklo a uvnitř syrové, na to jsem nepřišla, resp. po 2 vyhozených dávkách v lívanečníku za nimi do koše putoval i zbytek těsta. Přátelé, pokud někdo víte, jak na to, poraďte, jdu namazat rohlíky.

Anonym

Je to fakt tou moukou, je jí potřeba asi tak dvounásobek. Příště se nejdřív mrknu na příspěvky!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit