0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičné lívance

kukuřičné lívance
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Kukuřičné lívance

4.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4235 kcal
Bílkoviny 391 g
Sacharidy 167 g
Tuky 230 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramboráky trochu jinak. Pokud milujete slané placky, můžete vyzkoučet slanou verzi lívanců. Kukuřičné lívance jsou na přípravu rychlé a jednoduché. Skvělá příloha k masu, nebo jednoduchá věčeře s pikantním dipem nebo salsou. 

Suroviny

kukuřice 350 g
konzervovaná sceďte
vejce 2 ks
mléko 5 PL
máslo 20 g
rozpuštěné
mouka pšeničná hladká 80 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jarní cibulka 2 ks
najemno
sůl 0.5 ČL
slunečnicový olej 4 PL
na smažení
slanina 8 plátků
libová, lze vynechat
rajče 4 ks
rozpůlená
olivový olej
na pokapání
sůl
pepř

Postup

1

Připravte těstíčko Nejdřív zapněte gril na vysoký stupeň. Pokud jste zvolili čerstvou kukuřici, nejprve odstraňte listy a poté velkým ostrým nožem seřízněte zrnka z klasu.

2

Pět minut vařte v hrnci vody, pak je osušte a nechte vychladnout. Mezitím ušlehejte vejce, mléko a máslo; přimíchejte mouku i sůl a zpracovávejte, dokud není těsto hladké. Na závěr přihoďte kukuřici a jarní cibulku.

3

Ogrilujte rajčata a slaninu Rajčata naskládejte rozkrojenou stranou nahoru na velký plech, pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Slaninu položte v jedné vrstvě vedle rajčat. Grilujte 8–10 minut, dokud rajčata nezměknou a slanina není křupavá. Nezapomeňte ji v polovině grilování otočit.

4

Osmažte lívance Zatímco se slanina griluje, rozpalte ve velké pánvi slunečnicový olej. Nalijte na něj čtyři lžíce těstíčka a smažte po každé straně minutu nebo dvě, dokud placičky nejsou nafouknuté a zlatavé.

5

Pokračujte, dokud nepoužijete všechno těsto; lívance nechte okapat na ubrouscích nebo kuchyňském papíru. Podávejte s rajčaty, slaninou, případně chilli omáčkou na dochucení.

Kouzelná přísada:
Nejkvalitnější ‚anglická‘ slanina je sušená zasyrova. Uzené ‚velkovýrobní‘ slaniny nebývají tak kvalitní. Protože se udí v páře, obsahují hodně vody a při smažení pak prskají. I na českém trhu se ale už začínají objevovat první opravdu kvalitní, masité slaniny.

Související články

Jak udržet lívance teplé
  • Tipy a triky

Jak udržet lívance teplé

Připravujete rodině lívanečky a rádi byste je déle udrželi teplé? Víme, jak toho docílit. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit