0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičné lívance

kukuřičné lívance
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Kukuřičné lívance

4.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4235 kcal
Bílkoviny 391 g
Sacharidy 167 g
Tuky 230 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramboráky trochu jinak. Pokud milujete slané placky, můžete vyzkoučet slanou verzi lívanců. Kukuřičné lívance jsou na přípravu rychlé a jednoduché. Skvělá příloha k masu, nebo jednoduchá věčeře s pikantním dipem nebo salsou. 

Suroviny

konzervovaná sceďte
vejce 2 ks
mléko 5 PL
máslo 20 g
rozpuštěné
mouka pšeničná hladká 80 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jarní cibulka 2 ks
najemno
sůl ½ ČL
slunečnicový olej 4 PL
na smažení
slanina 8 plátků
libová, lze vynechat
rozpůlená
olivový olej
na pokapání
sůl
pepř

Postup

1

Připravte těstíčko Nejdřív zapněte gril na vysoký stupeň. Pokud jste zvolili čerstvou kukuřici, nejprve odstraňte listy a poté velkým ostrým nožem seřízněte zrnka z klasu.

2

Pět minut vařte v hrnci vody, pak je osušte a nechte vychladnout. Mezitím ušlehejte vejce, mléko a máslo; přimíchejte mouku i sůl a zpracovávejte, dokud není těsto hladké. Na závěr přihoďte kukuřici a jarní cibulku.

3

Ogrilujte rajčata a slaninu Rajčata naskládejte rozkrojenou stranou nahoru na velký plech, pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Slaninu položte v jedné vrstvě vedle rajčat. Grilujte 8–10 minut, dokud rajčata nezměknou a slanina není křupavá. Nezapomeňte ji v polovině grilování otočit.

4

Osmažte lívance Zatímco se slanina griluje, rozpalte ve velké pánvi slunečnicový olej. Nalijte na něj čtyři lžíce těstíčka a smažte po každé straně minutu nebo dvě, dokud placičky nejsou nafouknuté a zlatavé.

5

Pokračujte, dokud nepoužijete všechno těsto; lívance nechte okapat na ubrouscích nebo kuchyňském papíru. Podávejte s rajčaty, slaninou, případně chilli omáčkou na dochucení.

Kouzelná přísada:
Nejkvalitnější ‚anglická‘ slanina je sušená zasyrova. Uzené ‚velkovýrobní‘ slaniny nebývají tak kvalitní. Protože se udí v páře, obsahují hodně vody a při smažení pak prskají. I na českém trhu se ale už začínají objevovat první opravdu kvalitní, masité slaniny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč