Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lahůdkový těstovinový salát

Plný středomořského slunce a chuti. Vegetariánská verze: pršut nahraďte sýrem, nejlépe mozzarellou.

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT12M
Vaření 0:12
Středomořská

Ingredience

    • 300 g těstovin (motýlků)
    • 200 g mraženého hrášku
    • velké rajče
    • 10 kousků sušených rajčat v oleji
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžičky octa, nejlépe bílého vinného
    • stroužek česneku
    • velkou hrst bazalkových lístků (lze nahradit petrželkou nebo mátou)
    • 80 g pršutu (sušená šunka) nebo ostřejšího suchého italského salámu, nakrájeného na co nejtenčí plátky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Těstoviny vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou, stáhněte oheň a vařte osm minut. Potom k nim přisypte hrášek a ještě dvě minuty povařte. Sceďte a rychle zchlaďte studenou vodou z kohoutku. (U těstovin podávaných za tepla je proplachování považováno za barbarství, ale v případě salátu by vám Italové tenhle hřích určitě odpustili).

2 Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte rajče a rozmixujte ho s polovinou sušených rajčat, olivovým olejem, octem, česnekem a osmi lístky bylinky. Okořeňte solí a pepřem a důkladně rozmixujte, aby vznikla hladká směs. Vlijte ji do velké salátové mísy.

3 Do mísy přisypte těstoviny s hráškem. Zbylá sušená rajčata nakrájejte na silnější plátky (vzhledem ke konzistenci kladou trochu odpor, takže použijte ostřejší nůž) a přidejte je do salátu spolu s dalšími lístky bazalky. Přidejte pršut nebo salám a všechno lehce, ale důkladně promíchejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.10
Obrazek uzivatele
Výborné jedlo! Farebné, krásne, chutné a do polhoďky má celá rodina skvelý obed na stole, mňam!

Přidat komentář