Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1785 kcal
Bílkoviny 66 g
Cukr 133 g
Tuky 101 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zdravý salát, který mají rády děti! Klidně do něj můžete použít těstoviny, které vám zbyly od oběda nebo večeře.

Suroviny

těstoviny 200 g
krátké, např. penne, fusilli, kolínka
sůl
okurka 1 ks
omytá, neloupaná
jarní cibulka 3 ks
rajčata cherry 200 g
rozpůlená
160 g
tuňák z konzervy ve vlastní šťávě
mozzarella 150 g
baby
pepř
čerstvě mletý
Na zálivku
olivový olej 4 PL
extra panenský
1 PL
kapari
petrželka 1 PL
nasekané
bazalka 1 PL
nasekané
oregano 1 PL
nasekané
limetová kůra 1 PL
vinný ocet bílý 1 ČL
sůl
pepř
1.  Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente (na skus), slijte a nechte vychladnout. Pokud spěcháte, můžete těstoviny prolít studenou vodou. Zeleninu nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s těstovinami. Přidejte okapaný sýr a slitého tuňáka.

2.  Suroviny na zálivku prošlehejte vidličkou v hrnečku nebo malé misce. Zalijte salát, promíchejte, podle potřeby dochuťte a podávejte.   
 
Tip na obměnu 
Přimíchejte do salátu sladkou kukuřici nebo hrst zelených oliv.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit