0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1950 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 133 g
Tuky 103 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý salát, který mají rády děti! Klidně do něj můžete použít těstoviny, které vám zbyly od oběda nebo večeře.

Suroviny

těstoviny 200 g
krátké, např. penne, fusilli, kolínka
sůl
okurka 1 ks
jarní cibulka 3 ks
rajčata cherry 200 g
rozpůlená
tuňák (konzerva) 160 g
mozzarella 150 g
baby
pepř
čerstvě mletý
Na zálivku
olivový olej 4 PL
extra panenský
kapary 1 PL
petrželka 1 PL
nasekané
bazalka 1 PL
oregano 1 PL
nasekané
limetová kůra 1 PL
vinný ocet bílý 1 ČL
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente (na skus), slijte a nechte vychladnout. Pokud spěcháte, můžete těstoviny prolít studenou vodou.

2

Zeleninu nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s těstovinami. Přidejte okapaný sýr a slitého tuňáka.

3

Suroviny na zálivku prošlehejte vidličkou v hrnečku nebo malé misce. Zalijte salát, promíchejte, podle potřeby dochuťte a podávejte.   
 
Tip na obměnu 
Přimíchejte do salátu sladkou kukuřici nebo hrst zelených oliv.

Související články

AD
6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé
  • Zajímavosti

6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé

1.     Těstoviny jsou jednoduchým jídlem Těstoviny jsou jednoduchou poživatinou vyrobenou z tvrdé pšenice – semoliny – a vody. Semolina pochází z vnitřku pšeničného zrna a je jedinou surovinou na jejich výrobu. Kvalita...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Anonym

Pridala jsem stavu z limetky a vynechala mozzarelu. Salat mel u manzela takovy uspech, ze mi ani nezbylo na druhy den k obedu, jak jsem planovala ;-)

Anonym

mozzarelu som nahradila fetou, co sa ukazalo ako dobra volba, chut je tak o cosi vyraznejsia. zalivka je dobra a vyrazna.salat je hotovy za 20 minut, co je super vyhodne.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit