0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1950 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 133 g
Tuky 103 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý salát, který mají rády děti! Klidně do něj můžete použít těstoviny, které vám zbyly od oběda nebo večeře.

Suroviny

těstoviny 200 g
krátké, např. penne, fusilli, kolínka
sůl
jarní cibulka 3 ks
rajčata cherry 200 g
rozpůlená
tuňák (konzerva) 160 g
baby
pepř
čerstvě mletý
Na zálivku
olivový olej 4 PL
extra panenský
kapary 1 PL
petrželka 1 PL
nasekané
bazalka 1 PL
oregano 1 PL
nasekané
limetová kůra 1 PL
vinný ocet bílý 1 ČL
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente (na skus), slijte a nechte vychladnout. Pokud spěcháte, můžete těstoviny prolít studenou vodou.

2

Zeleninu nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s těstovinami. Přidejte okapaný sýr a slitého tuňáka.

3

Suroviny na zálivku prošlehejte vidličkou v hrnečku nebo malé misce. Zalijte salát, promíchejte, podle potřeby dochuťte a podávejte.   
 
Tip na obměnu 
Přimíchejte do salátu sladkou kukuřici nebo hrst zelených oliv.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Anonym

Pridala jsem stavu z limetky a vynechala mozzarelu. Salat mel u manzela takovy uspech, ze mi ani nezbylo na druhy den k obedu, jak jsem planovala ;-)

Anonym

Recept se nachází v č.7/06, str.30

Anonym

mozzarelu som nahradila fetou, co sa ukazalo ako dobra volba, chut je tak o cosi vyraznejsia. zalivka je dobra a vyrazna.salat je hotovy za 20 minut, co je super vyhodne.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč