Zdravý salát, který mají rády děti! Klidně do něj můžete použít těstoviny, které vám zbyly od oběda nebo večeře.
Suroviny
těstoviny
200
g
krátké, např. penne, fusilli, kolínka
sůl
okurka
1
ks
jarní cibulka
3
ks
rajčata cherry
200
g
rozpůlená
tuňák (konzerva)
160
g
mozzarella
150
g
baby
pepř
čerstvě mletý
Na zálivku
olivový olej
4
PL
extra panenský
kapary
1
PL
petrželka
1
PL
nasekané
bazalka
1
PL
oregano
1
PL
nasekané
limetová kůra
1
PL
vinný ocet bílý
1
ČL
sůl
pepř
Postup
1
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente (na skus), slijte a nechte vychladnout. Pokud spěcháte, můžete těstoviny prolít studenou vodou.
2
Zeleninu nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s těstovinami. Přidejte okapaný sýr a slitého tuňáka.
3
Suroviny na zálivku prošlehejte vidličkou v hrnečku nebo malé misce. Zalijte salát, promíchejte, podle potřeby dochuťte a podávejte.
Tip na obměnu
Přimíchejte do salátu sladkou kukuřici nebo hrst zelených oliv.
Komentáře
Anonym
28.03.2007 09:48
Vynikajici
Anonym
10.09.2007 20:59
Apetit 7/06
Anonym
29.02.2008 19:34
velmi chutny a hlavne rychly