Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékané sýrové chlebíčky

Tyhle snadné ,chlebíčky trochu jinak‘ jsme z čtenářských receptů vybrali proto, že snadno obohatí seznam hbitých, jednoduchých a vtipných večeří. Snězte je ještě za tepla!

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 1 veka (výborně se hodí už krájená)
    • 150 g jogurtu (nejlépe smetanový, ale můžete použít i méně tučný)
    • 150 g strouhaného sýra (například eidam, madeland či ementál)
    • 150 g drobně pokrájené šunky (pro děti vynechávám)
    • 1 vejce

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 175 stupňů (horkovzdušnou na 160). Z jogurtu, nastrouhaného sýra, šunky a vejce umíchejte pomazánku. Solit ji nemusíte, suroviny samy o sobě obsahují dost soli. Natřete na plátky veky. Plech vyložte papírem na pečení a naskládejte na něj chlebíčky. Upečte dozlatova; trvá to asi dvacet minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rychlý špenát

Zavařené solené maso

Knedlík v sáčku, podávaný se zelím

Jahelník

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
sirové, nebo vařené?
Obrazek uzivatele
Určitě syrové na spojení směsi ;-)
Obrazek uzivatele
Jak může někdo napsat sirove, nemám to čím pochopit.
Obrazek uzivatele
sirové= asi ze síry (pro neznalce je to prvek žluté barvy, ale asi se běžně nejí! :-))
Obrazek uzivatele
asi sirove.
Obrazek uzivatele
Dnes jsem je udělala k večeři a okamžitě se po nich zaprášilo. Byly vynikající.Chutnaly mně, manželovi i dětem. Opravdu skvělá veřeče!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.78
Obrazek uzivatele
Je to vynikající rychlá večeře i pohoštění, pro změnu někdy přidám kukuřici, nebo směs smíchám se sardinkami v protlaku, a pro labužníky s tvarůžky je to bomba, ovšem i pachová....
Obrazek uzivatele
výborné, ale nic nového, tenhle recept dělávala už moji maminka před 30 lety.
Obrazek uzivatele
Klasický recept, mně již pár let známý, je super. Ale dnes jsem na něm malinko zapracovala, do vajíčka jsem přidala trochu smetany, místo obyč sýra jsem dala hermelín a ještě jsem přidala jarní cibulku. Místo veky jsem dala francouzskou bagetku a ještě každý kousek lehce natřela máslem. No prostě, jak my doma říkáme, "vytuněná" klasika.

Přidat komentář