0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané sýrové chlebíčky

Zapékané sýrové chlebíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané sýrové chlebíčky

4.1 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1145 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 69 g
Tuky 65 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle snadné ,chlebíčky trochu jinak‘ jsme z čtenářských receptů vybrali proto, že snadno obohatí seznam hbitých, jednoduchých a vtipných večeří. Snězte je ještě za tepla!

Suroviny

veka 1 ks
krájená
jogurt 150 g
nejlépe smetanový, může být i méně tučný
sýr 150 g
strouhaný, například eidam, madeland, či ementál
šunka 150 g
drobně pokrájená
vejce 1 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 stupňů (horkovzdušnou na 160).

2

Z jogurtu, nastrouhaného sýra, šunky a vejce umíchejte pomazánku. Solit ji nemusíte, suroviny samy o sobě obsahují dost soli. Natřete na plátky veky.

3

Plech vyložte papírem na pečení a naskládejte na něj chlebíčky. Upečte dozlatova; trvá to asi dvacet minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Určitě syrové na spojení směsi ;-)

Anonym

sirové= asi ze síry (pro neznalce je to prvek žluté barvy, ale asi se běžně nejí! :-))

Anonym

Dnes jsem je udělala k večeři a okamžitě se po nich zaprášilo. Byly vynikající.Chutnaly mně, manželovi i dětem. Opravdu skvělá veřeče!

Anonym

Je to vynikající rychlá večeře i pohoštění, pro změnu někdy přidám kukuřici, nebo směs smíchám se sardinkami v protlaku, a pro labužníky s tvarůžky je to bomba, ovšem i pachová....

Anonym

výborné, ale nic nového, tenhle recept dělávala už moji maminka před 30 lety.

Anonym

Klasický recept, mně již pár let známý, je super. Ale dnes jsem na něm malinko zapracovala, do vajíčka jsem přidala trochu smetany, místo obyč sýra jsem dala hermelín a ještě jsem přidala jarní cibulku. Místo veky jsem dala francouzskou bagetku a ještě každý kousek lehce natřela máslem. No prostě, jak my doma říkáme, "vytuněná" klasika.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč