Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané sýrové chlebíčky
Zapékané sýrové chlebíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané sýrové chlebíčky

4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1145 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 69 g
Tuky 65 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle snadné ,chlebíčky trochu jinak‘ jsme z čtenářských receptů vybrali proto, že snadno obohatí seznam hbitých, jednoduchých a vtipných večeří. Snězte je ještě za tepla!

Suroviny

veka 1 ks
krájená
jogurt 150 g
nejlépe smetanový, může být i méně tučný
sýr 150 g
strouhaný, například eidam, madeland, či ementál
šunka 150 g
drobně pokrájená
vejce 1 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 stupňů (horkovzdušnou na 160).

2

Z jogurtu, nastrouhaného sýra, šunky a vejce umíchejte pomazánku. Solit ji nemusíte, suroviny samy o sobě obsahují dost soli. Natřete na plátky veky.

3

Plech vyložte papírem na pečení a naskládejte na něj chlebíčky. Upečte dozlatova; trvá to asi dvacet minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

07.11.2007 17:40
Klasický recept, mně již pár let známý, je super. Ale dnes jsem na něm malinko zapracovala, do vajíčka jsem přidala trochu smetany, místo obyč sýra jsem dala hermelín a ještě jsem přidala jarní cibulku. Místo veky jsem dala francouzskou bagetku a ještě každý kousek lehce natřela máslem. No prostě, jak my doma říkáme, "vytuněná" klasika.
07.11.2007 13:15
výborné, ale nic nového, tenhle recept dělávala už moji maminka před 30 lety.
07.11.2007 10:06
Je to vynikající rychlá večeře i pohoštění, pro změnu někdy přidám kukuřici, nebo směs smíchám se sardinkami v protlaku, a pro labužníky s tvarůžky je to bomba, ovšem i pachová....
07.11.2007 08:12
Recept se nachází v č.5/07, str.78
02.11.2007 18:14
Dnes jsem je udělala k večeři a okamžitě se po nich zaprášilo. Byly vynikající.Chutnaly mně, manželovi i dětem. Opravdu skvělá veřeče!
31.10.2007 17:25
sirové, nebo vařené?
31.10.2007 19:04
Určitě syrové na spojení směsi ;-)
07.11.2007 06:31
Jak může někdo napsat sirove, nemám to čím pochopit.
06.08.2008 11:51
sirové= asi ze síry (pro neznalce je to prvek žluté barvy, ale asi se běžně nejí! :-))

Apetit magazín