Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10384 kcal
Bílkoviny 696 g
Sacharidy 1133 g
Tuky 380 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli jsou nejen originální, ale i lehké a svěží.

Suroviny

chilli paprička 3 ks
olivový olej
na pokapání
bageta 12 plátků
česnek 1 stroužek
přepůlený
ricotta 200 g
cuketa 2 ks
škrabkou nastrouhaná podélně na plátky
prosciutto 12 plátků
bazalka hrst
sůl a pepř

1 Troubu předehřejte na 200°C. Chilli dejte do malého pekáčku a pokapejte olejem. Pečte 10 minut nebo až popraská slupka. Nechte zcela vychladnout. Stáhněte slupku, odstraňte semínka a dužinu nasekejte.

2 Rozpalte grilovací pánev. Chleba pokapejte olejem a lehce potřete česnekem (nejste-li zrovna ve společnosti, lze chleba očesnekovat i po opékání). Opékejte na pánvi 1–2 minuty po každé straně dozlatova. Toustíky potřete ricottou, ozdobte cuketami (pokud nejsou cukety opravdu mladé, můžete je potřít olejem a také krátce opéct na grilovací pánvi), prosciuttem, bazalkou a nasekaným chilli. Na závěr pokapejte olejem a posypte vločkovou solí a drceným pepřem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit