Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli jsou nejen originální, ale i lehké a svěží.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Chilli dejte do malého pekáčku a pokapejte olejem. Pečte 10 minut nebo až popraská slupka. Nechte zcela vychladnout. Stáhněte slupku, odstraňte semínka a dužinu nasekejte.
Rozpalte grilovací pánev. Chleba pokapejte olejem a lehce potřete česnekem (nejste-li zrovna ve společnosti, lze chleba očesnekovat i po opékání). Opékejte na pánvi 1-2 minuty po každé straně dozlatova. Toustíky potřete ricottou, ozdobte cuketami (pokud nejsou cukety opravdu mladé, můžete je potřít olejem a také krátce opéct na grilovací pánvi), prosciuttem, bazalkou a nasekaným chilli. Na závěr pokapejte olejem a posypte vločkovou solí a drceným pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mejdan roku!(8 receptů )