0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10384 kcal
Bílkoviny 696 g
Sacharidy 1133 g
Tuky 380 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli jsou nejen originální, ale i lehké a svěží.

Suroviny

chilli paprička 3 ks
olivový olej
na pokapání
bageta 12 plátků
česnek 1 stroužek
přepůlený
ricotta 200 g
škrabkou nastrouhaná podélně na plátky
prosciutto 12 plátků
bazalka hrst
sůl a pepř

1 Troubu předehřejte na 200°C. Chilli dejte do malého pekáčku a pokapejte olejem. Pečte 10 minut nebo až popraská slupka. Nechte zcela vychladnout. Stáhněte slupku, odstraňte semínka a dužinu nasekejte.

2 Rozpalte grilovací pánev. Chleba pokapejte olejem a lehce potřete česnekem (nejste-li zrovna ve společnosti, lze chleba očesnekovat i po opékání). Opékejte na pánvi 1–2 minuty po každé straně dozlatova. Toustíky potřete ricottou, ozdobte cuketami (pokud nejsou cukety opravdu mladé, můžete je potřít olejem a také krátce opéct na grilovací pánvi), prosciuttem, bazalkou a nasekaným chilli. Na závěr pokapejte olejem a posypte vločkovou solí a drceným pepřem. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč