Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronový kebab z fety a bagety

Hodí se i na gril
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání: 5 minut
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 200 g fety, balkánského sýra, koliby nebo jiného podobného sýra, nakrájeného na osm kostek
    • ½ bagety, nakrájená na kostky
    • 8 třešňových rajčátek
    • 1 citron, mírně ostrouhaný a podélně rozpůlený
    • 2 snítky rozmarýnu
    • 1 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1.  Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Jednu polovinu citronu pokrájejte na klínky, druhou na plátky. Na přiostřenou špejli napíchněte kousek pečiva, kostku sýra, plátek citronu a třešňové rajčátko, potom ještě jednou totéž. Stejným způsobem připravte i ostatní kebaby. Pak je položte na plech vyložený pečicím papírem.

2.  Posypte citronovou kůrou a rozmarýnovými lístky a zakapejte olejem. Opékejte pod grilem nebo v rozpálené troubě z každé strany minutu dvě, aby bageta pěkně zhnědla. Podávejte
se skrojky citronu.

Citron 
Použijte pokud možno chemicky neošetřené plody, nebo ho alespoň důkladně vydrbejte kartáčem a horkou vodou. Báječné voňavé citrony, které se dají jíst opravdu celé, koupíte v Albiu, Country Lifu, Plusu nebo přes www.bioobchod.cz.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář