Teď už pro kebab nemusíte do stánku s fastfoodem. Typickou přípravu na velmi dlouhém otáčivém špízu jsme upravili pro podmínky domácí kuchyně a vznikla dobrota, kterou podáváte do 30 minut. Kuřecí kebab z pánve vás přenese do prostředí indických tržnic a bufetů.
Suroviny
Postup
Nakrájené maso promíchejte s kořenicí směsí Gyros-Kebab Avokádo a většinou oleje a nechte minimálně půlhodiny marinovat.
Připravte si jogurtovou omáčku. Všechny přísady smíchejte a dejte vychladit do lednice.
Chleby pita přepulte a opečte nasucho na pánvi nebo je prohřejte v troubě pod grilem. Udržujte v teple, než si připravíte maso.
Rozehřejte pánev, potřete ji zbytkem oleje a marinované kuřecí nudličky zprudka orestujte ze všech stran, aby byly opečené, ale zůstaly šťavnaté. Trvá to zhruba 5 minut. Osolte.
Chleby pita naplňte ledovým salátem, masem, rajčaty, cibulí a nakonec přelijte jogurtovou omáčkou. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
- Podobně můžete kebab připravit také z dalších druhů mas, které jsou vhodné k rychlému opékání na pánvi. Zkuste jemnou vepřovou panenku nebo hovězí roštěnou.
- Maso marinujte nejméně 30 minut. Ideální je naložit ho ráno a večer si jen opéct bleskovou večeři.