Kuřecí kebab z pánve

Kuřecí kebab z pánve

3.2 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2715 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 230 g
Tuky 95 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teď už pro kebab nemusíte do stánku s fastfoodem. Typickou přípravu na velmi dlouhém otáčivém špízu jsme upravili pro podmínky domácí kuchyně a vznikla dobrota, kterou podáváte do 30 minut. 

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
na nudličky
1 PL
kořenící směs na gyros Gyros-Kebab Avokádo
olivový olej 3 PL
sůl mořská
Na jogurtovou omáčku
jogurt řeckého typu 200 g
olivový olej 2 PL
citronová štáva 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
Česnek sušený Avokádo
chilli sušené 1 špetka
Chilli mleté Avokádo
máta 1 PL
nasekaná
sůl mořská
K podávání
pita 4 ks
vhodný k plnění
ledový salát 0.25 ks
na nudličky
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
rajčata 2 ks
na tenké plátky

1 Nakrájené maso promíchejte s kořenicí směsí Gyros-Kebab Avokádo a většinou oleje a nechte minimálně půlhodiny marinovat.

2 Připravte si jogurtovou omáčku. Všechny přísady smíchejte a dejte vychladit do lednice.

3 Chleby pita přepulte a opečte nasucho na pánvi nebo je prohřejte v troubě pod grilem. Udržujte v teple, než si připravíte maso.

4 Rozehřejte pánev, potřete ji zbytkem oleje a marinované kuřecí nudličky zprudka orestujte ze všech stran, aby byly opečené, ale zůstaly šťavnaté. Trvá to zhruba 5 minut. Osolte. 

5 Chleby pita naplňte ledovým salátem, masem, rajčaty, cibulí a nakonec přelijte jogurtovou omáčkou. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Podobně můžete kebab připravit také z dalších druhů mas, které jsou vhodné k rychlému opékání na pánvi. Zkuste jemnou vepřovou panenku nebo hovězí roštěnou.
  • Maso marinujte nejméně 30 minut. Ideální je naložit ho ráno a večer si jen opéct bleskovou večeři.

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit