Kuřecí kebab z pánve

Kuřecí kebab z pánve

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 (21)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2715 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 230 g
Tuky 95 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teď už pro kebab nemusíte do stánku s fastfoodem. Typickou přípravu na velmi dlouhém otáčivém špízu jsme upravili pro podmínky domácí kuchyně a vznikla dobrota, kterou podáváte do 30 minut. 

Související recepty

Suroviny

kuřecí prsa 600 g
na nudličky
1 PL
kořenící směs na gyros Gyros-Kebab Avokádo
olivový olej 3 PL
sůl mořská
Na jogurtovou omáčku
jogurt řeckého typu 200 g
olivový olej 2 PL
citronová štáva 1 ČL
česnek sušený 1 ČL
Česnek sušený Avokádo
chilli sušené 1 špetka
Chilli mleté Avokádo
máta 1 PL
nasekaná
sůl mořská
K podávání
pita 4 ks
vhodný k plnění
ledový salát 0.25 ks
na nudličky
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
rajčata 2 ks
na tenké plátky

1 Nakrájené maso promíchejte s kořenicí směsí Gyros-Kebab Avokádo a většinou oleje a nechte minimálně půlhodiny marinovat.

2 Připravte si jogurtovou omáčku. Všechny přísady smíchejte a dejte vychladit do lednice.

3 Chleby pita přepulte a opečte nasucho na pánvi nebo je prohřejte v troubě pod grilem. Udržujte v teple, než si připravíte maso.

4 Rozehřejte pánev, potřete ji zbytkem oleje a marinované kuřecí nudličky zprudka orestujte ze všech stran, aby byly opečené, ale zůstaly šťavnaté. Trvá to zhruba 5 minut. Osolte. 

5 Chleby pita naplňte ledovým salátem, masem, rajčaty, cibulí a nakonec přelijte jogurtovou omáčkou. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Podobně můžete kebab připravit také z dalších druhů mas, které jsou vhodné k rychlému opékání na pánvi. Zkuste jemnou vepřovou panenku nebo hovězí roštěnou.
  • Maso marinujte nejméně 30 minut. Ideální je naložit ho ráno a večer si jen opéct bleskovou večeři.

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit