Jednoduché jídlo, které si zamilujete! Přípravou krůtího kebabu a pečených brambor s dipem ze zakysané smetany strávíte minimum času, o to déle pak můžete v klidu posedět spolu u stolu.
Suroviny
Postup
Začněte bramborami. Troubu předehřejte na 200°C. Brambory očistěte a pokrájejte na poloviny či větší na klínky. Vařte v osolené vodě asi 7 minut, sceďte, nasypte na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte a dejte péct na zhruba 20–30 minut.
Mleté maso smíchejte s ostatními ingrediencemi na kebaby, osolte a opepřete. Rukou tvarujte na špejle z masa válečky. Opékejte je na větší pánvi (nejlépe s nízkým okrajem) na oleji ze všech stran.
Na dip smíchejte zakysanou smetanu s jarní cibulkou, bylinkami a okurkou, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte k bramborám s kebabem.
NĚCO NAVÍC
Kebaby můžete upéct rovněž v troubě. V tom případě ale zapněte navíc funkci gril a nezapomeňte je průběžně potírat olejem, aby se nevysušily. Mleté krůtí maso můžete nahradit také kuřecím nebo králičím.