Příloha není potřeba – opečené brambůrky a paprika vám úplně postačí.
Suroviny
400
g
hovězí roštěná na kostky
hořčice dijonská
1
PL
chilli omáčka
1
PL
sladká
pivo světlé
2
PL
olivový olej panenský
2
PL
sůl
pepř
mletý, nahrubo
brambory nové
8
ks
malé
paprika červená
1
ks
na kostky
paprika žlutá
1
ks
na kostky
čerstvé, několik
anglická slanina
150
g
špalík, na plátky
Postup
1
Maso naložte do marinády smíchané z hořčice, chilli omáčky, piva, oleje, soli a pepře. Nechte odležet alespoň 30 minut, ale klidně i přes noc.
2
Brambory vařte v osolené vodě asi 10–15 minut tak, aby byly uvařené, ale ještě pevné. Slijte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a rozpulte. Napíchejte na jehly střídavě půlku brambory, slaninu, maso, papriku, bobkové listy a opakujte do spotřebování přísad. Grilujte 2–3 minuty po každé straně, aby maso zůstalo uvnitř růžové.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na gril: 6 receptů, které stojí za zkoušku(6 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )