0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kebab se slaninou, paprikou a bramborami

Kebab se slaninou, paprikou a bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kebab se slaninou, paprikou a bramborami

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1632 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 171 g
Tuky 91 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příloha není potřeba – opečené brambůrky a paprika vám úplně postačí.

Suroviny

400 g
hovězí roštěná na kostky
hořčice dijonská 1 PL
chilli omáčka 1 PL
sladká
olivový olej panenský 2 PL
sůl
pepř
mletý, nahrubo
brambory nové 8 ks
malé
paprika červená 1 ks
na kostky
paprika žlutá 1 ks
na kostky
bobkový list
čerstvé, několik
špalík, na plátky

1 Maso naložte do marinády smíchané z hořčice, chilli omáčky, piva, oleje, soli a pepře. Nechte odležet alespoň 30 minut, ale klidně i přes noc.

2 Brambory vařte v osolené vodě asi 10–15 minut tak, aby byly uvařené, ale ještě pevné. Slijte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a rozpulte. Napíchejte na jehly střídavě půlku brambory, slaninu, maso, papriku, bobkové listy a opakujte do spotřebování přísad. Grilujte 2–3 minuty po každé straně, aby maso zůstalo uvnitř růžové.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč