Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1872 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 14 g
Tuky 132 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte Maroko, připravte si kousky jehněčího masa na špejli! 

Suroviny

steaky, na kousky
Na marinádu
česnek 4 stroužky
prolisovaný
olivový olej 4 PL
koriandr čerstvý 1 PL
mletý
kmín 2 ČL
petrželka 2 PL
sekaná
sůl mořská

Postup

1

Důkladně promixujte suroviny na marinádu, směsí potřete maso a pak ho napíchejte na 12 špejlí. Vložte do misky nebo pekáčku, zakryjte a nechte v chladu aspoň 3 hodiny odpočívat.

2

Marinovaný kebab osolte a grilujte ze všech stran 7–10 minut tak, aby maso zůstalo uprostřed ještě světle růžové.

Chcete veřeřet jako v Maroku? Připravte ke kebabu kuskus s cizrnou, pomerančovo-ředkvičkový salát, salát z červené řepy. Úspěch máte předem zaručen!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...