Voňavý jehněčí kebab

Voňavý jehněčí kebab

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1872 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 14 g
Tuky 132 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte Maroko, připravte si kousky jehněčího masa na špejli! 

Suroviny

jehněčí maso 6 ks
steaky, na kousky
Na marinádu
česnek 4 stroužky
prolisovaný
olivový olej 4 PL
koriandr 1 PL
mletý
kmín 2 ČL
paprika sladká 1 ČL
petrželka 2 PL
sekaná
citronová štáva 3 PL
sůl mořská

1 Důkladně promixujte suroviny na marinádu, směsí potřete maso a pak ho napíchejte na 12 špejlí. Vložte do misky nebo pekáčku, zakryjte a nechte v chladu aspoň 3 hodiny odpočívat.

2 Marinovaný kebab osolte a grilujte ze všech stran 7–10 minut tak, aby maso zůstalo uprostřed ještě světle růžové.

Chcete veřeřet jako v Maroku? Připravte ke kebabu kuskus s cizrnou, pomerančovo-ředkvičkový salát, salát z červené řepy. Úspěch máte předem zaručen!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit