Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavý jehněčí kebab

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1872 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 14 g
Tuky 132 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte Maroko, připravte si kousky jehněčího masa na špejli! 

Související recepty

Suroviny

steaky, na kousky
Na marinádu
česnek 4 stroužky
prolisovaný
olivový olej 4 PL
koriandr čerstvý 1 PL
mletý
kmín 2 ČL
petrželka 2 PL
sekaná
sůl mořská

Postup

1

Důkladně promixujte suroviny na marinádu, směsí potřete maso a pak ho napíchejte na 12 špejlí. Vložte do misky nebo pekáčku, zakryjte a nechte v chladu aspoň 3 hodiny odpočívat.

2

Marinovaný kebab osolte a grilujte ze všech stran 7–10 minut tak, aby maso zůstalo uprostřed ještě světle růžové.

Chcete veřeřet jako v Maroku? Připravte ke kebabu kuskus s cizrnou, pomerančovo-ředkvičkový salát, salát z červené řepy. Úspěch máte předem zaručen!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...