Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý malinový koláč

Tento nádherný koláč s křupavými kousky sušenek a čerstvými malinami je až překvapivě jednoduchý! Dá se dokonce přichystat předem a schovat v mrazáku.
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6 dílků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 90 minut Chladnutí: 15 minut
P
Koláč

Ingredience

    • 175 g změklého másla + trocha na vymazání formy
    • 175 g moučkového cukru
    • 3 vejce
    • 140 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou prášku do pečiva
    • 85 g mletých mandlí
    • 140 g křehkých sušenek, nalámaných nahrubo
    • 300 g čerstvých malin

Příprava jídla

1. PŘIPRAVTE SI KOLÁČOVOU SMĚS
Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte rozevírací dortovou formu o průměru 20 cm a dno vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vejce, mouku a mleté mandle dejte do mísy a za použití ručního šlehače nebo vařečky je dokonale propracujte.

2. NAVRSTVĚTE KOLÁČ

Do vyložené formy vlijte polovinu koláčové směsi. Rozložte na ni polovinu nalámaných sušenek a třetinu malin. Vše do těsta velmi jemně zatlačte.

3. DEJTE HO DO TROUBY

Po lžících naneste do formy zbylé koláčové těsto a navrch naaranžujte zbytek sušenek a polovinu zbývajících malin. Pečte hodinu a půl, poté do středu zkušebně zapíchněte špejli: když bude po vytažení čistá, máte hotovo. Formu vyjměte z trouby a nechte čtvrt hodiny chladnout. Pak objeďte formu nožem, aby se koláč uvolnil, a vyjměte ho.

Podávejte se zbylými malinami a trochou šlehačky.

Koláč uchovejte v lednici, klidně i několik dnů. Servírujte ho při pokojové teplotě.

V mrazáku vydrží dokonce dva měsíce. Koláč nechte rozmrznout při pokojové teplotě a podávejte s čerstvými malinami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář