Křupavý malinový koláč

Křupavý malinový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4292 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 387 g
Tuky 253 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tento nádherný koláč s křupavými kousky sušenek a čerstvými malinami je až překvapivě jednoduchý! Dá se dokonce přichystat předem a schovat v mrazáku.

Suroviny

máslo 175 g
změklé, + trocha na vymazání formy
moučkový cukr 175 g
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 140 g
prosátá s práškem do pečiva
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mandle 85 g
mleté
sušenky 140 g
křehké, nalámané nahrubo
maliny 300 g
čerstvé
1. PŘIPRAVTE SI KOLÁČOVOU SMĚS
Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte rozevírací dortovou formu o průměru 20 cm a dno vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vejce, mouku a mleté mandle dejte do mísy a za použití ručního šlehače nebo vařečky je dokonale propracujte.

2. NAVRSTVĚTE KOLÁČ

Do vyložené formy vlijte polovinu koláčové směsi. Rozložte na ni polovinu nalámaných sušenek a třetinu malin. Vše do těsta velmi jemně zatlačte.

3. DEJTE HO DO TROUBY

Po lžících naneste do formy zbylé koláčové těsto a navrch naaranžujte zbytek sušenek a polovinu zbývajících malin. Pečte hodinu a půl, poté do středu zkušebně zapíchněte špejli: když bude po vytažení čistá, máte hotovo. Formu vyjměte z trouby a nechte čtvrt hodiny chladnout. Pak objeďte formu nožem, aby se koláč uvolnil, a vyjměte ho.

Podávejte se zbylými malinami a trochou šlehačky.

Koláč uchovejte v lednici, klidně i několik dnů. Servírujte ho při pokojové teplotě.

V mrazáku vydrží dokonce dva měsíce. Koláč nechte rozmrznout při pokojové teplotě a podávejte s čerstvými malinami.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit