0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu 6 dílků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4292 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 387 g
Tuky 253 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tento nádherný koláč s křupavými kousky sušenek a čerstvými malinami je až překvapivě jednoduchý! Dá se dokonce přichystat předem a schovat v mrazáku.

Suroviny

máslo 175 g
změklé, + trocha na vymazání formy
moučkový cukr 175 g
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 140 g
prosátá s práškem do pečiva
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mandle 85 g
mleté
sušenky 140 g
křehké, nalámané nahrubo
maliny 300 g
čerstvé
1. PŘIPRAVTE SI KOLÁČOVOU SMĚS
Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte rozevírací dortovou formu o průměru 20 cm a dno vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vejce, mouku a mleté mandle dejte do mísy a za použití ručního šlehače nebo vařečky je dokonale propracujte.

2. NAVRSTVĚTE KOLÁČ

Do vyložené formy vlijte polovinu koláčové směsi. Rozložte na ni polovinu nalámaných sušenek a třetinu malin. Vše do těsta velmi jemně zatlačte.

3. DEJTE HO DO TROUBY

Po lžících naneste do formy zbylé koláčové těsto a navrch naaranžujte zbytek sušenek a polovinu zbývajících malin. Pečte hodinu a půl, poté do středu zkušebně zapíchněte špejli: když bude po vytažení čistá, máte hotovo. Formu vyjměte z trouby a nechte čtvrt hodiny chladnout. Pak objeďte formu nožem, aby se koláč uvolnil, a vyjměte ho.

Podávejte se zbylými malinami a trochou šlehačky.

Koláč uchovejte v lednici, klidně i několik dnů. Servírujte ho při pokojové teplotě.

V mrazáku vydrží dokonce dva měsíce. Koláč nechte rozmrznout při pokojové teplotě a podávejte s čerstvými malinami.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit