Křupavý malinový koláč

Křupavý malinový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu 6 dílků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4292 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 387 g
Tuky 253 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tento nádherný koláč s křupavými kousky sušenek a čerstvými malinami je až překvapivě jednoduchý! Dá se dokonce přichystat předem a schovat v mrazáku.

Suroviny

máslo 175 g
změklé, + trocha na vymazání formy
moučkový cukr 175 g
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 140 g
prosátá s práškem do pečiva
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mandle 85 g
mleté
sušenky 140 g
křehké, nalámané nahrubo
maliny 300 g
čerstvé
1. PŘIPRAVTE SI KOLÁČOVOU SMĚS
Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte rozevírací dortovou formu o průměru 20 cm a dno vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vejce, mouku a mleté mandle dejte do mísy a za použití ručního šlehače nebo vařečky je dokonale propracujte.

2. NAVRSTVĚTE KOLÁČ

Do vyložené formy vlijte polovinu koláčové směsi. Rozložte na ni polovinu nalámaných sušenek a třetinu malin. Vše do těsta velmi jemně zatlačte.

3. DEJTE HO DO TROUBY

Po lžících naneste do formy zbylé koláčové těsto a navrch naaranžujte zbytek sušenek a polovinu zbývajících malin. Pečte hodinu a půl, poté do středu zkušebně zapíchněte špejli: když bude po vytažení čistá, máte hotovo. Formu vyjměte z trouby a nechte čtvrt hodiny chladnout. Pak objeďte formu nožem, aby se koláč uvolnil, a vyjměte ho.

Podávejte se zbylými malinami a trochou šlehačky.

Koláč uchovejte v lednici, klidně i několik dnů. Servírujte ho při pokojové teplotě.

V mrazáku vydrží dokonce dva měsíce. Koláč nechte rozmrznout při pokojové teplotě a podávejte s čerstvými malinami.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit