Tento nádherný koláč s křupavými kousky sušenek a čerstvými malinami je až překvapivě jednoduchý! Dá se dokonce přichystat předem a schovat v mrazáku.
Suroviny
Postup
PŘIPRAVTE SI KOLÁČOVOU SMĚS
Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte rozevírací dortovou formu o průměru 20 cm a dno vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vejce, mouku a mleté mandle dejte do mísy a za použití ručního šlehače nebo vařečky je dokonale propracujte.
NAVRSTVĚTE KOLÁČ
Do vyložené formy vlijte polovinu koláčové směsi. Rozložte na ni polovinu nalámaných sušenek a třetinu malin. Vše do těsta velmi jemně zatlačte.
DEJTE HO DO TROUBY
Po lžících naneste do formy zbylé koláčové těsto a navrch naaranžujte zbytek sušenek a polovinu zbývajících malin. Pečte hodinu a půl, poté do středu zkušebně zapíchněte špejli: když bude po vytažení čistá, máte hotovo. Formu vyjměte z trouby a nechte čtvrt hodiny chladnout. Pak objeďte formu nožem, aby se koláč uvolnil, a vyjměte ho.
Podávejte se zbylými malinami a trochou šlehačky.
Koláč uchovejte v lednici, klidně i několik dnů. Servírujte ho při pokojové teplotě. V mrazáku vydrží dokonce dva měsíce. Koláč nechte rozmrznout při pokojové teplotě a podávejte s čerstvými malinami.