Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavý malinový koláč
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu 6 dílků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4292 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 387 g
Tuky 253 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento nádherný koláč s křupavými kousky sušenek a čerstvými malinami je až překvapivě jednoduchý! Dá se dokonce přichystat předem a schovat v mrazáku.

Suroviny

máslo 175 g
změklé, + trocha na vymazání formy
vejce 3 ks
prosátá s práškem do pečiva
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mleté
sušenky 140 g
křehké, nalámané nahrubo
maliny 300 g
čerstvé

Postup

1

PŘIPRAVTE SI KOLÁČOVOU SMĚS
Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte rozevírací dortovou formu o průměru 20 cm a dno vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vejce, mouku a mleté mandle dejte do mísy a za použití ručního šlehače nebo vařečky je dokonale propracujte.

2

NAVRSTVĚTE KOLÁČ
Do vyložené formy vlijte polovinu koláčové směsi. Rozložte na ni polovinu nalámaných sušenek a třetinu malin. Vše do těsta velmi jemně zatlačte.

3

DEJTE HO DO TROUBY
Po lžících naneste do formy zbylé koláčové těsto a navrch naaranžujte zbytek sušenek a polovinu zbývajících malin. Pečte hodinu a půl, poté do středu zkušebně zapíchněte špejli: když bude po vytažení čistá, máte hotovo. Formu vyjměte z trouby a nechte čtvrt hodiny chladnout. Pak objeďte formu nožem, aby se koláč uvolnil, a vyjměte ho.

4

Podávejte se zbylými malinami a trochou šlehačky. 

Koláč uchovejte v lednici, klidně i několik dnů. Servírujte ho při pokojové teplotě. V mrazáku vydrží dokonce dva měsíce. Koláč nechte rozmrznout při pokojové teplotě a podávejte s čerstvými malinami.

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...