Trifle s malinovým sorbetem

Trifle s malinovým sorbetem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7105 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 337 g
Tuky 529 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mísa plná báječného krému, malin a zmrzliny! Tak vypadá luxusní verze skotského dezertu cranachan.

Suroviny

med 200 g
whiskey 175 ml
maliny 300 g
z toho 100 g na ozdobu
50 g
müsli
krupicový cukr 100 g
malinový sorbet 500 ml
smetana ke šlehání 850 ml
žloutek 8 ks
olej
na vymazání plechu
sušenky
máslové, k podávání

 

 

Postup

1

Co můžete udělat den (nebo dva) dopředu
4 lžíce medu dejte do malého rendlíku se 6 lžícemi whisky a jemně prohřejte. Maliny naklaďte lžící na dno mísy vhodné do mrazáku a rovnoměrně je zalijte medem s whisky. Lehce promíchejte a dejte vychladit.

2

Müsli vložte spolu s cukrem do rendlíku se silným dnem. Zvolna zahřívejte, aby cukr vytvořil tekutý karamel. Přeneste na plech lehce vymazaný olejem a nechte vychladnout. Až směs vychladne, nalámejte ji na kousky. Polovinu kousků nasekejte v mixéru, vložte do sáčku a podrťte paličkou. Zbývající kousky uschovejte ve vzduchotěsné nádobě.
 

3

Až budou maliny vychlazené, naneste na ně malinový sorbet.
 

4

Pomalu šlehejte 600 ml smetany a rovnoměrně při tom přilévejte zbývající whisky. Dejte pozor, abyste směs nepřešlehali, měla by sotva držet tvar.
 

5

Zbývající med zahřejte v malém rendlíku. Žloutky vlijte do mísy a 4–5 minut šlehejte a současně pomalu přilévejte horký med. Směs by měla zesvětlat a lehce zhoustnout. Vmíchejte našlehanou smetanu a rozdrcené karamelové müsli. Naneste na malinový sorbet a dejte přes noc mrazit.
 

6

Co můžete udělat až v den D
Zbývající smetanu ušlehejte a naneste ji na povrch dezertu v míse a ozdobte zbývajícím karamelovým müsli a malinami. Před podáváním nechte 10 minut stát při pokojové teplotě. Chcete-li, podávejte s máslovými sušenkami.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit