0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trifle s malinovým sorbetem

Trifle s malinovým sorbetem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7105 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 337 g
Tuky 529 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mísa plná báječného krému, malin a zmrzliny! Tak vypadá luxusní verze skotského dezertu cranachan.

Suroviny

med 200 g
whiskey 175 ml
maliny 300 g
z toho 100 g na ozdobu
50 g
müsli
krupicový cukr 100 g
malinový sorbet 500 ml
smetana ke šlehání 850 ml
žloutek 8 ks
olej
na vymazání plechu
sušenky
máslové, k podávání

 

 

Postup

1

Co můžete udělat den (nebo dva) dopředu
4 lžíce medu dejte do malého rendlíku se 6 lžícemi whisky a jemně prohřejte. Maliny naklaďte lžící na dno mísy vhodné do mrazáku a rovnoměrně je zalijte medem s whisky. Lehce promíchejte a dejte vychladit.

2

Müsli vložte spolu s cukrem do rendlíku se silným dnem. Zvolna zahřívejte, aby cukr vytvořil tekutý karamel. Přeneste na plech lehce vymazaný olejem a nechte vychladnout. Až směs vychladne, nalámejte ji na kousky. Polovinu kousků nasekejte v mixéru, vložte do sáčku a podrťte paličkou. Zbývající kousky uschovejte ve vzduchotěsné nádobě.
 

3

Až budou maliny vychlazené, naneste na ně malinový sorbet.
 

4

Pomalu šlehejte 600 ml smetany a rovnoměrně při tom přilévejte zbývající whisky. Dejte pozor, abyste směs nepřešlehali, měla by sotva držet tvar.
 

5

Zbývající med zahřejte v malém rendlíku. Žloutky vlijte do mísy a 4–5 minut šlehejte a současně pomalu přilévejte horký med. Směs by měla zesvětlat a lehce zhoustnout. Vmíchejte našlehanou smetanu a rozdrcené karamelové müsli. Naneste na malinový sorbet a dejte přes noc mrazit.
 

6

Co můžete udělat až v den D
Zbývající smetanu ušlehejte a naneste ji na povrch dezertu v míse a ozdobte zbývajícím karamelovým müsli a malinami. Před podáváním nechte 10 minut stát při pokojové teplotě. Chcete-li, podávejte s máslovými sušenkami.

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit