Trifle s malinovým sorbetem

Trifle s malinovým sorbetem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7105 kcal
Bílkoviny 156 g
Cukr 337 g
Tuky 529 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Mísa plná báječného krému, malin a zmrzliny! Tak vypadá luxusní verze skotského dezertu cranachan.

Suroviny

med 200 g
whiskey 175 ml
maliny 300 g
z toho 100 g na ozdobu
50 g
müsli
krupicový cukr 100 g
malinový sorbet 500 ml
smetana ke šlehání 850 ml
žloutek 8 ks
olej
na vymazání plechu
sušenky
máslové, k podávání

 

 

Postup

1

Co můžete udělat den (nebo dva) dopředu
4 lžíce medu dejte do malého rendlíku se 6 lžícemi whisky a jemně prohřejte. Maliny naklaďte lžící na dno mísy vhodné do mrazáku a rovnoměrně je zalijte medem s whisky. Lehce promíchejte a dejte vychladit.

2

Müsli vložte spolu s cukrem do rendlíku se silným dnem. Zvolna zahřívejte, aby cukr vytvořil tekutý karamel. Přeneste na plech lehce vymazaný olejem a nechte vychladnout. Až směs vychladne, nalámejte ji na kousky. Polovinu kousků nasekejte v mixéru, vložte do sáčku a podrťte paličkou. Zbývající kousky uschovejte ve vzduchotěsné nádobě.
 

3

Až budou maliny vychlazené, naneste na ně malinový sorbet.
 

4

Pomalu šlehejte 600 ml smetany a rovnoměrně při tom přilévejte zbývající whisky. Dejte pozor, abyste směs nepřešlehali, měla by sotva držet tvar.
 

5

Zbývající med zahřejte v malém rendlíku. Žloutky vlijte do mísy a 4–5 minut šlehejte a současně pomalu přilévejte horký med. Směs by měla zesvětlat a lehce zhoustnout. Vmíchejte našlehanou smetanu a rozdrcené karamelové müsli. Naneste na malinový sorbet a dejte přes noc mrazit.
 

6

Co můžete udělat až v den D
Zbývající smetanu ušlehejte a naneste ji na povrch dezertu v míse a ozdobte zbývajícím karamelovým müsli a malinami. Před podáváním nechte 10 minut stát při pokojové teplotě. Chcete-li, podávejte s máslovými sušenkami.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit