Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlé těstoviny

Vychutnejte si snadné špagety v delikátní úpravě.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Středomořská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • 400 g konzervovaných sekaných rajčat
    • hrst lístků bazalky, natrhaných
    • 400 g špaget
    • cca 300g balení nakládaných artyčoků, pokrájených na menší kousky
    • hrst čerstvě strouhaného parmazánu
    • hrst nasekané petržele

Příprava jídla

1. V kastrolu zahřejte olej. Vsypte česnek a opékejte ho asi minutu, až se lehce zabarví. Přidejte rajčata, vmíchejte bazalku. Uveďte do varu, snižte plamen a nechte lehce dusit asi deset minut. Zatím uvařte těstoviny podle návodu, aby byly al dente.

2. Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření uchovejte. Vraťte do hrnce. Do rajčatové omáčky přihoďte artyčoky a prohřejte, pak přelijte přes těstoviny. Vmíchejte trochu parmazánu i většinu petrželky. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin. Podávejte hned se zbývajícím parmazánem, posypané petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
přemýšleli jsme s přítelem, jak nejlépe upotřebit nakládané artyčoky a vsadili jsme na tento recept. Shodli jsme se, že je to opravdu snadné, rychlé a velmi chutné. Jen příště přidáme 1 stroužek česneku navíc a použiji mnohem menší množství špaget, a to cca 250-300g. Uvařili jsme 400g a raději odebrali více než 1/4 z nich. Ale je jasné, že každý máme ideální poměr pasta/omáčka jiný. Ale celkové hodnocení by bylo rozhodně za 1 :-)

Přidat komentář