Rychlé těstoviny

Rychlé těstoviny

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1269 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 179 g
Tuky 26 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si snadné špagety v delikátní úpravě.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
konzervovaná rajčata drcená 400 g
bazalka hrst
natrhané lístky
špagety 400 g
artyčok 300 g
nakládaný
parmazán hrst
strouhaný
petržel hrst
nasekaná

1V kastrolu zahřejte olej. Vsypte česnek a opékejte ho asi minutu, až se lehce zabarví. Přidejte rajčata, vmíchejte bazalku. Uveďte do varu, snižte plamen a nechte lehce dusit asi deset minut. Zatím uvařte těstoviny podle návodu, aby byly al dente.

2Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření uchovejte. Vraťte do hrnce. Do rajčatové omáčky přihoďte artyčoky a prohřejte, pak přelijte přes těstoviny. Vmíchejte trochu parmazánu i většinu petrželky. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin.

3Podávejte hned se zbývajícím parmazánem, posypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Anonym

přemýšleli jsme s přítelem, jak nejlépe upotřebit nakládané artyčoky a vsadili jsme na tento recept. Shodli jsme se, že je to opravdu snadné, rychlé a velmi chutné. Jen příště přidáme 1 stroužek česneku navíc a použiji mnohem menší množství špaget, a to cca 250-300g. Uvařili jsme 400g a raději odebrali více než 1/4 z nich. Ale je jasné, že každý máme ideální poměr pasta/omáčka jiný. Ale celkové hodnocení by bylo rozhodně za 1 :-)

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit