Vychutnejte si snadné špagety v delikátní úpravě. Rychlé těstoviny bez masa a s rajčaty jsou ideální jídlo po náročném dni. Z pár základních surovin, které má většina z vás doma a pokud ne, jistě je seženete v nejbližší večerce po cestě domů. Rychlé špagety k večeři zaženou hlad a ještě si pochutnáte.
Suroviny
Postup
V kastrolu zahřejte olej. Vsypte česnek a opékejte ho asi minutu, až se lehce zabarví. Přidejte rajčata, vmíchejte bazalku. Uveďte do varu, snižte plamen a nechte lehce dusit asi deset minut. Zatím uvařte těstoviny podle návodu, aby byly al dente.
Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření uchovejte. Vraťte do hrnce.
Do rajčatové omáčky přihoďte artyčoky a prohřejte, pak přelijte přes těstoviny. Vmíchejte trochu parmazánu i většinu petrželky. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin.
Podávejte hned se zbývajícím parmazánem, posypané petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích(29 receptů )
- Bleskové těstoviny, které zvládnete raz dva(15 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
Komentáře