Rychlé těstoviny

Rychlé těstoviny

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1269 kcal
Bílkoviny 50 g
Cukr 179 g
Tuky 26 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si snadné špagety v delikátní úpravě.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
konzervovaná rajčata drcená 400 g
bazalka hrst
natrhané lístky
špagety 400 g
artyčok 300 g
nakládaný
parmazán hrst
strouhaný
petržel hrst
nasekaná

1V kastrolu zahřejte olej. Vsypte česnek a opékejte ho asi minutu, až se lehce zabarví. Přidejte rajčata, vmíchejte bazalku. Uveďte do varu, snižte plamen a nechte lehce dusit asi deset minut. Zatím uvařte těstoviny podle návodu, aby byly al dente.

2Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření uchovejte. Vraťte do hrnce. Do rajčatové omáčky přihoďte artyčoky a prohřejte, pak přelijte přes těstoviny. Vmíchejte trochu parmazánu i většinu petrželky. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin.

3Podávejte hned se zbývajícím parmazánem, posypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

přemýšleli jsme s přítelem, jak nejlépe upotřebit nakládané artyčoky a vsadili jsme na tento recept. Shodli jsme se, že je to opravdu snadné, rychlé a velmi chutné. Jen příště přidáme 1 stroužek česneku navíc a použiji mnohem menší množství špaget, a to cca 250-300g. Uvařili jsme 400g a raději odebrali více než 1/4 z nich. Ale je jasné, že každý máme ideální poměr pasta/omáčka jiný. Ale celkové hodnocení by bylo rozhodně za 1 :-)

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit