0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé těstoviny

Rychlé těstoviny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlé těstoviny

4.1 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1347 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 180 g
Tuky 31 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si snadné špagety v delikátní úpravě.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
konzervovaná rajčata krájená 400 g
bazalka 1 hrst
natrhané lístky
špagety (těstoviny) 400 g
nakládaný
strouhaný
petržel 1 hrst
nasekaná

Postup

1

V kastrolu zahřejte olej. Vsypte česnek a opékejte ho asi minutu, až se lehce zabarví. Přidejte rajčata, vmíchejte bazalku. Uveďte do varu, snižte plamen a nechte lehce dusit asi deset minut. Zatím uvařte těstoviny podle návodu, aby byly al dente.

2

Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření uchovejte. Vraťte do hrnce.

3

Do rajčatové omáčky přihoďte artyčoky a prohřejte, pak přelijte přes těstoviny. Vmíchejte trochu parmazánu i většinu petrželky. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin.

4

Podávejte hned se zbývajícím parmazánem, posypané petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Anonym

přemýšleli jsme s přítelem, jak nejlépe upotřebit nakládané artyčoky a vsadili jsme na tento recept. Shodli jsme se, že je to opravdu snadné, rychlé a velmi chutné. Jen příště přidáme 1 stroužek česneku navíc a použiji mnohem menší množství špaget, a to cca 250-300g. Uvařili jsme 400g a raději odebrali více než 1/4 z nich. Ale je jasné, že každý máme ideální poměr pasta/omáčka jiný. Ale celkové hodnocení by bylo rozhodně za 1 :-)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč