Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrová pizza

Autentickou chuť získáte jen kombinací pravých italských sýrů – ricotty, mozzarelly, gorgonzoly a parmazánu.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 2 pizzy
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Italská

Ingredience

    • těsto podle základního předpisu nebo 2 mražené či chlazené k korpusy na pizzu o průměru asi 30 cm
    • 250 g ricotty
    • 200 g mozzarelly, nakrájené na tenké plátky
    • 200 g gorgonzoly, rozdrobené
    • 150 g parmazánu, strouhaného

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Těsto rozválejte a potřete ricottou. Potom placku poklaďte mozzarellou i gorgonzolou a navrch nasypejte strouhaný parmazán. Pečte asi dvacet pět minut; podávejte horké.

Těsto
30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto. Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu. Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza Margherita

Pizza marinara

Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

REKLAMA

Přidat komentář