Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrová pizza
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 30
Do 45 minut Velmi snadné 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1833 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 62 g
Tuky 122 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Autentickou chuť získáte jen kombinací pravých italských sýrů – ricotty, mozzarelly, gorgonzoly a parmazánu. V dnešní době je už seženete v každém supermarketu, takže už není jediný důvod, proč tento recept nevyzkoušet. Budete překvapeni, jak rychle tato italská pochoutka zmizí ze stolu.

Související recepty

Suroviny

_těsto
lze nahradit 2 mraženými nebo chlazenými korpusy na pizzu o průměru asi 30 cm
ricotta 250 g
na tenké plátky
rozdrobená
strouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.

2

Základní těsto na pizzu rozválejte a potřete ricottou. Potom placku poklaďte mozzarellou i gorgonzolou a navrch nasypejte strouhaný parmazán. Pečte asi dvacet pět minut; podávejte horké.

3

Těsto na pizzu

  • 30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte.
  • Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto.
  • Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu.
  • Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...