Autentickou chuť získáte jen kombinací pravých italských sýrů – ricotty, mozzarelly, gorgonzoly a parmazánu. V dnešní době je už seženete v každém supermarketu, takže už není jediný důvod, proč tento recept nevyzkoušet. Budete překvapeni, jak rychle tato italská pochoutka zmizí ze stolu.
Suroviny
_těsto
lze nahradit 2 mraženými nebo chlazenými korpusy na pizzu o průměru asi 30 cm
ricotta
250
g
mozzarella
200
g
na tenké plátky
gorgonzola
200
g
rozdrobená
parmazán
150
g
strouhaný
Postup
1
Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.
2
Základní těsto na pizzu rozválejte a potřete ricottou. Potom placku poklaďte mozzarellou i gorgonzolou a navrch nasypejte strouhaný parmazán. Pečte asi dvacet pět minut; podávejte horké.
3
Těsto na pizzu
- 30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte.
- Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto.
- Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu.
- Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.