Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sytý salát se steakem a bramborami

Ideální jako oběd i večeře ve dvou
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 600 g mražených amerických brambor
    • trocha olivového oleje
    • 2 plátky svíčkové, dohromady o váze kolem 350 g
    • pořádná hrst listového salátu
    • sůl a pepř, čerstvě mletý
    • 6 lžic medovo-hořčičného dresinku (viz níže)

Příprava jídla

1. Upečte brambory
Velký pekáč pokryjte pečicím papírem a pokapejte olejem. Rozložte na něj mražené brambory a upečte je podle návodu na obalu dokřupava a dozlatova.

2. Opečte steaky
Mezitím rozpalte na pánvi lžíci oleje a opečte maso; stačí dvě až tři minuty po každé straně. Sundejte z pánve a nechte pár minut chladnout. Potom plátky svíčkové nakrájejte na tenké proužky.

3. Dejte to dohromady

Upečené brambory podle chuti osolte a opepřete. Salátové listy omyjte, natrhejte na menší kusy a v míse je promíchejte se čtyřmi lžícemi medovo-hořčičné zálivky. Potom salát rozdělte do čtyř talířů, na ně vysypte nejprve porci brambor a pak proužky svíčkové. Pokapejte zbylým dresinkem a okamžitě podávejte.

Medovo-hořčičný dresink

Domácí zálivku si připravíte za pár vteřin: smíchejte tři lžíce medu se stejným množstvím kvalitní hořčice (nejlépe dijonské). Podle chuti přidejte trochu soli, citronové šťávy a olivový olej.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář